Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özkan Yücel’den Feyzioğlu’na sert sözler

Özkan Yücel’den Feyzioğlu’na sert sözler

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel’i ziyaretinde Başkan Özkan Yücel gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son dönemdeki çizgisini değerlendiren Başkan Yücel, “Çizgi bulabilmek için bi çizgi olması gerek ortada bir çizgi yok oradan oraya savrulma halinde giden bir durum söz konusu” dedi. Özkan Yücel, yargı reformuna dair eleştirlerini de sıraladı. Özkan Yücel’den Feyzioğlu’na sert sözler

  • Ege Postası
  • 26.09.2019 - 18:58

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel’i ziyaretinde flaş mesajlar verildi.  Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son dönemdeki çizgisi ve yargı reform paketine dair çok sert eleştirilerde bulundu.

ÖZKAN YÜCEL’DEN FEYZİOĞLU’NA ;ÇİZGİ YOK

Gazetecilerin ‘Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun son dönemdeki çizgisini nasıl buluyoesunuz’ sorusunu yanıtlayan Başkan Özkan Yücel, “Feyzioğlu’nun çizgisi olmadığını savundu.  Başkan Özkan Yücel, “Çizgi bulabilmek için bi çizgi olması gerek ortada bir çizgi yok oradan oraya savrulma halinde giden bir durum söz konusu bana göre bir çizgi yok. İzmir Barosu’nun geçmişte sesini kaybetme durumu bugün Barolar Birliği’nde yaşanıyor.  Barolar Birliği’nin Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylara ilgili ne söylediğini siz bana söyleyin, ben de size ne olduğunu söyleyeyim” ifadelerini kullandı

YARGI PAKETİNE SERT ELEŞTİRİ

Başkan Özkan Yücel, yargı reformu paketiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Yargı reformu taslağında avukatları ilgilendiren iki şey var mesela birisi yeşil pasopor. Bir yandan meslektaşlarımızın çay içmeye parası yok diyeceksiniz sonra da yurt dışına gitmesi için yeşil pasaport mesleesinin peşine takılacaksınız. İkinci mesele de sınav ama avukatlık sınavı değil. Bütün hukuku ilgilendiren alanlarla ilgili bir sınav, 70 alınması gereken bir sınav bunun da gerçekci olduğunu inanmıyorum. Bu kadar çok üniversite varken ve hala öğrenci alıyorken, şu an 130 bin avukat var önümüzdeki süreçte 85 bin avukat mezun olacak. Bugünkü sayının neredeyse iki katı. Sınavla bunun ne kadarını eleyebilirsiniz. Sınav sınav diyorlar yapsınlar bakalım görelim sorun çözülecek mi” şfadelerini kullandı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YORUMU; E GÜNAYDIN

Başkan Özkan Yücel, Yargı reformuna ilişkin eleştirlerine şu sözlerle devam etti;

“İfade  özgürlüğünü genişleteceğiz dediler, bir takım eleştirilerinde ifade özgürlüğünü getiriyoruz neden karşı çıkıyorsunuz dediler. Oysa hiç karşı çıkan olmadı biz bunu istemeyiz demedik ne gelecek diye merak ediyorduk, oraya fikir ve düşünce açıklaması niteleğindeki ifadeler suç oluşturmaz yazmışlar. E günaydın ifade hürriyetinin temeli bu zaten bunu söyleyerek şunu söylemiş oluyorsun, ‘geçmişte o kadar çok yaptık ki bu işi, suç oluşturmayacak şeyi o kadar çok şeyi yargının karşısına taşıdık ki’ bu bir itiraftır. Ama bir yanında da  ceza metninde asla olmaması gereken bir şey hakkınız orada zaten. Evrensel hukuk kuralları, AİHM referansımız hep, bunlar ifade özgürlürlüğüne dahildir bunlardan dolayı soruşturma, kovuşturma olmaz kanuna koyunca ne değişecek bilmiyorum kanuna koymak soruşturmayı ve kovuşturmayı engellemiyor en sonunda ceza vermeyi belki ortadan kaldırır bir hakim savcının şunu demesi gerek, ‘ya bu ifade açıklaması’ demesi lazım onu demedikleri için bugün bu kadar insan cezaevinde. Dağ fare doğuracak, iztemezükçü olmayalım onu da bekleyip göreceğiz.

“HSK’DAKİ BAZI KİŞİLER AYIKLANMAZSA”

Başkan Yücel, Türkiye’de esas meselenin yargı bağımsızlığının olmaması olarak nitelerken, “Pakette yargı bağımsızlığına ilişkin bir şey yok. HSK’dan Adalet Bakanın ve Bakanlık müsteşarlığının gideceğine ilişkin bir şey yok. Oysa yargının bugünkü temel sorunu bu. Oradan HSK’nın içinden, idarenin dahlini getiren düzenlemeleri kaldırmaz,  oradaki bazı kişileri oradan ayıklanamazsanız, idare sürekli yargı mekanizması içinde olursa ve bundan dolayı yargı mekanizması sürekli kendisini huzursuz hissederse bir otokontrol halinde gitme ihtiyacı hissederse orada hiçbir şey düelmez. Hakim, savcı sayısını arttırabilirsiniz, güzel binalar yapabilirsiniz, kışın sıcak, yazın soğuk ama yargı  olmaz o binanın içinde. Çünkü orada, yargıyı gerçekten yerine getirenler değil siyasi iktidarın kendisi olur, bugün olduğu gibi” dedi.

SİYASETE GİRECEK Mİ '

Başkan Yücel, ‘siyasete girmeyi düşünüyor musunuz’ sorunusu da yanıtladı. Siyaete girmek gibi niyetinin olmadığını ifade eden Başkan Özkan Yücel,”Siyaset işini size  bırakıyorum herhangi bir partiden aday olmak gibi bir niyetim yok.  Hukukun kendisi siyaset çıkacak herhangi bir kanun herhangi bir ihlal hukuk üzerinden söz söylemeyi ifade eder. Eğer ki LGBTİ birey ayrımcılığa uğruyorsa söz söylemek hukuk üzerinden söz söylemek gerekir. Bunu yapmayacaksak neyi yapacağız.  Hiç siyasete girmeyi düşünmüyorum biz de sürpriz olmaz ne yapacaksak açık açık söyleriz. Bir siyasi partiden miletvekili adayı olmak belediye başkanı adayı olmak değil ancak biz siyaset yapıyoruz, hukuk siyaseti yapıyoruz. Hukuk üzerinden siyaset üretiyoruz. Yargı bağımsızlığını için söz söylemeyeceksem ne zaman söyleyeceğim, bir işkence dosyası, cinsel istismar vakasında ben söz söylemeyeceksem kim söyleyecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.