Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özkan: Korkmadan, yılmadan, sinmeden...

Özkan: Korkmadan, yılmadan, sinmeden...

CHP'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. Tuncay Özkan, Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Özkan, Egepostası'na yaptığı açıklamada, "Korkmadan, yılmadan, sinmeden el ele vereceğiz" dedi. İzmir'de, kongrelerin muhalif isimleri, Özkan'ın genel başkan yardımcısı olmasını çarpıcı sözlerle değerlendirdi. Önceki MYK’da sayıca fazla temsilcisi bulunan İzmir için sayının önemli olmadığını ifade eden Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Önemli olan sayı değil nitelik. Genel Başkanımız da Tuncay Bey’i kendi listesinde olmamasına rağmen MYK’ya dâhil ederek bu konudaki tercihini gösterdi" dedi. Kongrelerin muhaliflerinden çarpıcı değerlendirmeler

  • Ege Postası
  • 12.02.2018 - 13:55

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Genel Merkezi’nde Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından İzmir’in temsili konusunda gözler İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a çevrildi.

Özkan, İzmir milletvekili olarak MYK’da genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından Egepostası’na yaptığı açıklamada “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aldığım her görevde en iyisini yapmaya yükü omuzlamaya kavgada en önde olmaya devam edeceğim. 2019 varlık mücadelemizde korkmadan, yılmadan, sinmeden el ele vereceğiz. Umudu yeşerteceğiz” dedi.

Özkan’ın görevini değerlendiren Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper İzmir’in sayıca temsilde azalmasının önemli olmadığını vurguladı. Başkan Alper “Tuncay bey İzmir’e sinerji ve enerji yaratır. Örgütlülük gücü üst seviyede olup CHP için kazanımdır. Genel başkanımızla da uyum içinde partiye katkısı olacağına inanıyorum. Kutluyorum. Her zaman olduğu gibi yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tuncay beyi tek değil tüm CHP’liler hep birlikte destekleyeceğiz.  Kişilerin pek önemi yok. Partimizin devamı ve istikrarı önemli. Genel Başkan’ımızın önderliğinde tüm genel başkan yardımcılarımızı kutluyor, tebrik ediyorum. Kimse yalnız hissetmesin. Kişi sayısı artınca çoğalmıyor. Önemli olan orada temsil makamı. O yerine getirildiği sürece biz de üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. İzmir’de temsil açısından sayı önemli değil. Partinin hiçbir noktasında sayı önemli değil. Önemli olan niteliktir. Buna göre Genel Başkanımız listesinde yer alması almaması değil önemli olan Genel Başkanımızın partiye ve Türkiye’ye bakış açısı. Tuncay Özkan listesinde olmamasına rağmen görev verdiyse niteliğinden dolayı vermiştir” diye konuştu.

BAŞAK: ÖNEMLİ OLAN PROFİLDİR

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak Özkan’ın MYK’da yararlı olacağını ifade ederek artık partiiçi yarışın sona erdiğini ve çalışmaların 2019  seçimleri odaklı sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Başak “Parti içindeki yarışlar bitti. Tuncay Özkan siyasi bir değerdir. Önemli bir profildir. Dolayısıyla MYK’da yararlı olacağını düşünüyoruz. Özellikle İzmir ve örgütün birlik beraberliğini oluşturacak noktadan devam edecektir. İçe dönük tartışma ve çekişmeler bu dakika itibariyle bitti. İzmir ve Türkiye için yapılması gereken ne varsa layığıyla yapacağına inancımız tamdır. Birlik ve beraberliğin oluşturulmasına teminat olacaktır. Yaşayıp göreceğiz, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Özkan’a ithal milletvekili yakıştırmalarının yapılmasını da doğru olmadığını söyleyen Başak “Tuncay Bey sadece İzmir’i değil tüm Türkiye’yi yeterince tanıyor ve tanıtıyor. Toplumun hassasiyetlerinin ve İzmir’in hassasiyetlerinin bilincinde. Bu noktada herhangi bir eksiklik söz konusu değil. Derin bakmak gerekli. Layığıyla yerine getireceğini biliyorum. İzmir’in bütünü, örgüt olarak Tuncay Bey’i destekleyecek. O toparlamayı yapabilecek kişilik ve karakterde. Ayrıştırmayı değil birleştirmeyi temel alan anlayışa sahip olduğunu biliyorum toparlayacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜ: GÖNÜL İSTERDİ Kİ...

İzmir’in temsilde daha yüksek sayılarda olmasını gönülden istediklerini ifade eden Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise “Gönül isterdi ki daha fazla olsun ama Sayın Genel Başkan’ın takdiri bu yönde oluştu. Görev alan,  hem İzmir’den hem diğer illerden tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz. 2019’da partimizi sırtlayacak, örgütümüze önderlik edecek kadro oluşmuştur. Artık onların talimatları doğrultusunda bizim görevimiz Çiğli ve İzmir’de partiyi örgütlemek, partiyi büyütmek ve bu seçimleri kazanmaktır” dedi.

Özkan’ın tanınan ve toplumsal hareketler içinde öncü konumda olan bir isim olduğuna dikkat çeken Gümrükçü “Kendisi, basın camiasında tanına, mesleğe ömrünü adamış, toplumsal hareketler içinde yer almış, bir dönem toplumsal muhalefetin sözcülüğünü yapmış bilgili, birikimli, tecrübeli bir arkadaştır. Partimizin onun tecrübesinden yararlanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.