Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özkan’dan ilk ziyaret Konak’a

Özkan’dan ilk ziyaret Konak’a

CHP Basın İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan İzmir’de kurultay sonrası ilk ziyaretini, üyesi olduğu CHP Konak İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdi ve partililerle bir araya geldi. Özkan “Aziz Bey bizim İzmir Büyükşehir Belediye başkanımızdır. Onun mücadelesinde yerelde omuz omuza beraberiz. İzmir’in burçlarından CHP sancağını indirmeyeceğiz. İzmir CHP’dir, CHP kalacak” dedi. Öte yandan Özkan gazetecilerin sorusu üzerine MYK’ya girmesinin kendisine de sürpriz olduğunu belirterek “Girmeseydim de yine elimden gelen her şeyi yapacaktım” ifadelerini kullandı. Özkan, Kocaoğlu sorusuna böyle yanıt verdi

  • Ege Postası
  • 23.02.2018 - 12:44

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Basın İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, genel başkan yardımcısı sıfatıyla kentte ilk ziyaretini partisinin Konak İlçe Başkanlığı’na yaptı ve umut mesajı verdi. İlçe başkanlığında partililerin karşısına çıkan Özkan, CHP’nin 5 yıl içinde ülkenin kaybettiği mutluluğunu yeniden kazanacağını savundu. İlçe Başkanı Şakir Başak, Özkan’ı görmekten mutluluk duyduklarını belirterek “Hayırlı olsun diyelim, şeref verdiniz. Güzel işler yapacağınızı umuyor, diliyor ve inanıyoruz” diye konuştu.

“YARIŞ SONA ERDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan partililere umutsuz olmamaları gerektiğini belirterek, “Bizim için parti içindeki bu keyifli yarış artık kurultayımızın sona ermesi ve PM MYK şekillenmesiyle sona erdi. Bundan sonraki mücadelemiz yenilenen kadrolarımızla Türkiye’yi kuşatan bu karanlığı aydınlığımızla yıkamak. Ekonomik, sosyal felaketteyiz bunun en büyüğü eğitimdeki büyük çöküş, kadına, çocuğa karşı yaşananlardır. Bununla ilgili kadrolar çalışmalar tamam, merak etmeyin 1 ay içinde sokaklarda olacağız” dedi.

“1 AY İÇİNDE ALANLARDAYIZ”

CHP’nin stratejik planlarını hazırladığını ve sloganlarıyla mücadele edeceklerini söyleyen Özkan, “Stratejik planlarımızı hazırlıyoruz. Hangi sloganlarla mücadele edeceğimizi belirledik. 80 öncesinden çok iyi tanıdığımız milliyetçi olarak tanıdığımız bu cepheyi yenmek için el ele gönül gönüle yolculuğa başlayacağız. 2019’da Türkiye’nin gönderine Mustafa Kemal sancağını yeniden dikeceğiz. Bugün küçülen, dertleri büyüyen dünyada Mustafa Kemal’i yeniden keşfeden insanlara kocaman pencere açacağız. Onun ahlakıyla, erdemiyle yeniden Türkiye yaratacağız. O Türkiye’de kadınları kimse öldüremeyecek, çocuklarımızı kimse taciz edemeyecek. 5 yılda açlığı yoksulluğu bitireceğiz. Terör kötü bir anı olarak kalacak söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

2019’da 3 seçim yapılacağına değinen Özkan 3'ünü de kazanacaklarının sözünü vererek “3 seçim yaşayacağız, 3’ünü de kazanacağız. Size söz veriyoruz. Umut ve mutluluk üretmemizi, kadın ve çocuklarımızı savunmaktan bizi kimse alıkoyamayacak. Biz Türkiye’yi var eden gücüz. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Hukuk, adalet, özgürlükle kucaklayacağız” dedi.

“SALDIRILARI UMURSAMAYIN”

Partililere kendilerine gelen saldırılar konusunda uyaran Özkan, “Çeşitli saldırılar olabilir umursamayın. Biz umut fabrikasıyız. Bizde umut eksilmez. Onlar mutsuz ve umutsuzlar yolsuzlukla, hukuksuzlukla boğuldular, gidecek yerleri yok bize saldırıyorlar. Onları umursamayın halkla kucaklaşın onlara gerçekleri anlatın hep birikte biz kazanacağız. Bu parti bize aşkı aşıladı. Aşk eksiklerin tamamlanmasıdır. Bizim eksiğimizi Türkiye tamamlayacak. 21. yüzyılın en çağdaş uygar mutlu ülkesini yeniden yaratacağız” dedi.

İlk ziyaretini Konak’a yapmasının sebeplerini de açıklayan Özkan, “İzmir; Tükiye’nin incisi, gözbebeği. Konak benim gönlümün göz bebeği. İzmir’deki siyasal mücadeleme burdan başladım. Konak üyesiyim. Hepinize teşekkür etmek için geldim. Dostluk ve aşk için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YOLLARI AÇIK OLSUN”

CHP’nin tek başına ayakta bir parti olduğunu da vurgulayan Özkan yeni kurulan İYİ Parti ile iglil partililerin sorularını yanıtladı. Özkan, İYİ Parti’ye yolu açık olsun diyerek “CHP tek başınadır. Nasıl 80 öncesinde tek başına dimdik ayaktaysa şimdide öyle. Biz  işkencehanelerinde indirmedik bugün de indirmeyeceğiz. Onları ne ittifak ne milliyetçi cephe ne diktatörlük kurtaramaz. Sandıkta hesap soracağız. Yeni siyasi partilere başarılar diliyoruz. Umut ve mutlululuk bizim adımızdır. Bugün de umut ve mutlulukla inşa edeceğiz. Umutsuzluk yaratmak isteyenlere ‘Geçmişe bakın yaptıklarımızın teminatı orada’ yanıtını verin. Yıktıklarının hepsini 1 yıl içinde yerine koyacağız. Dün nasıl yaptıysak öyle yapacağız” ifadelerini kullandı.

"İZMİR CHP'DİR CHP KALACAK"

Gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediy Başkanı Aziz Kocaoğlu ile parti içi muhalefet görünümü ile ilgili sorularını da yanıtlayan Özkan, “Azizi Bey, bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız. Aziz Bey'le yerelde omuz omuza yan yana mücadelemiz birlikte sürecek. Ayrımız gayrımız yoktur. Aziz Bey ya da başka bir yöneticimizle, genel merkez yöneticimizin karşı karşıya gelmesi mümkün değildir. İzmir’in burçlarından CHP’nin sancağını asla indirmeyeceğiz, İzmir CHP’dir CHP kalacak” şeklinde konuştu.

“YİNE GÖREVİMİ YAPARDIM”

Parti Meclisi’ne anahtar liste delerek girmesi konusunda da soruları yanıtlayan Özkan, “Liste delmek önemli bir şey değil, hepimiz büyük bir ailenin ferdiyiz. Omuz omuza mücadele ediyoruz. O listede yer yoktur. Siyaset elindekilerle yemek sanatıdır. O gün olmaz. MYK sürpriz oldu. Genel Başkan teveccüh gösterdi. MYK’da PM’de yer almasam da elimden ne geliyorsa geçmişte yaptığım gibi yerine getirirdim. Görevler makam değildir, hizmet koltuklarıdır. Partinin Türkiye’nin hizmetkarlarıdır” ifadelerini kullandı. 

“OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAĞIZ”

Tüzük konusunda da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK PM ve parti organlarını olağanüstü toplantıya çağırdığını hatırlatan Özkan, Taslağın 23’ünde tüm parti yönetimlerine iletileceğini ifade ederek, metni hep birlikte ele alacaklarını söyledi. Yapılacak yeni tüzük ile 2019’a kadar kendilerine yöneltilecek her türlü siyasi saldırıya gösterecekleri refleksleri belirleyeceklerini de vurguladı

Özkan, yaşamını yitiren  CHP Bornova Belediye eski Başkanı Aysel Bayraktar’ın cenazesine katılmak üzere parti binasından ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.