Dolar 32,5524
%0.02
Euro 34,8519
%-0.04
Altın 2.436,650
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgener: İzmir spor ve futbol kenti olmaya hazır

Özgener: İzmir spor ve futbol kenti olmaya hazır

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in konuk olduğu meclis toplantısında İzmir'in tüm bölge ve kıta Avrupası açısından bir futbol kenti olarak anılabileceğini söyleyerek "Doğru projelerle, planlı bir şekilde birlikte hareket ettiğimizde, çok kısa sürede İzmir'in bir spor ve futbol kenti haline gelmesi, ülkemizin ekonomisi açısından da çok önemli. Kentimiz, insanımız, ekonomimiz hazır" dedi. Özgener'den 'İzmir spor ve futbol kenti olsun' çıkışı

  • Ege Postası
  • 31.10.2019 - 09:33

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in konuk olduğu İZTO ekim ayı olağan meclis toplantısı, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mecliste yaptığı konuşmada Barış Pınarı Harekatı'nın sadece güvenlik açısından değil, ekonomik açıdan da önemli ve gerekli bir müdahale olduğunu savunan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, sınır ötesinde barış ortamı oluştuğu takdirde Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerin de topraklarına dönme imkanının oluşacağını dile getirdi. Kısa sürede başarıyla noktalanan harekatın ardından diplomatik görüşmelerin de başarıyla tamamlandığına dikkat çeken Özgener, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon konusunda anlaşmaya vardığını anlattı. Böylece ABD'nin ekonomik yaptırımlarının da rafa kalktığını kaydeden Mahmut Özgener, Rusya ile Soçi'de yapılan görüşmelerin de başarıyla sonuçlandığını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelişmelerin ardından, hem ABD hem de Rusya, Barış Pınarı Harekatı'nın güvenlik dolayısıyla ve uluslararası hukuka uygun olarak yapıldığını onaylamış oldular. Her iki mutabakat da Türkiye'yi işgalci olarak göstermeye çalışan güçlere iyi bir yanıt oldu. Barış Pınarı Harekatı sürecinde uluslararası arenada gösterdiği iyi yönetim ve ülkemizin geleceği, sınırlarımızın güvenliği adına gösterdiği kararlılık nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a buradan bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyorum. Sınırımızdaki düzensizlikler sona erdiğinde ve bölgede barış ortamı sağlandığında Türkiye'nin çok daha hızlı büyüyeceğini, ekonomisinin daha da gelişeceğini hepimiz biliyoruz."

'TAKIM OLARAK GÖREVE HAZIRIZ'

TFF Başkanı Nihat Özdemir'e de İzmir ekonomisini temsil eden bir iş insanı olarak birlikte çalışmayı öneren İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, İzmir'in tüm bölge ve kıta Avrupası açısından bir futbol kenti olarak anılabileceğini söyledi. Akdeniz oyunları ve Universiade gibi büyük organizasyonların İzmir'de yapıldığını hatırlatan Özgener, "Doğru projelerle, planlı bir şekilde birlikte hareket ettiğimizde, çok kısa sürede İzmir'in bir spor ve futbol kenti haline gelmesi, ülkemizin ekonomisi açısından da çok önemli. Kentimiz, insanımız, ekonomimiz hazır. Büyük turnuvalarda ev sahipliği kriterleri arasında statlar, tesisler önem taşısa da esas incelenen konuların başında, kentin birçok farklı ülkeden gelen konuklarını nasıl ağırlayacağı geliyor. Sayın Özdemir'in de bildiği gibi, ülkemizde büyük yapıları çok kısa sürede inşa edebiliyoruz. Ama İzmir gibi bir kentin kültürünü, ev sahipliğindeki deneyimini, uluslararası bağlantılarını oluşturmak bu kadar kısa sürede mümkün değil. Takım olarak göreve hazırız, başarı için motivasyonumuz yüksek" diye konuştu.

EKONOMİDE OLUMLU BEKLENTİ

Meclis konuşmasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ekim ayı toplantısında politika faizinin düşürüldüğünü ifade eden Mahmut Özgener, 3 ay içinde 10 puanlık bir indirime imza atıldığına dikkat çekerek "Faiz kararının, piyasalar üzerindeki etkisinin olumlu olmasını bekliyor, hem enflasyon hem de finansman maliyetleri açısından, olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Faiz oranları ne kadar düşük olursa, yatırım iştahımız o kadar artar. Merkez Bankası faiz indirimleri kredi ve mevduat oranlarını aşağıya çekince konut satışları başta olmak üzere reel ekonomide canlanma gözlenmiştir. Enflasyon ve büyümede de yıl sonu tahminleri iyileşmeye başladı. Ekonomide dengelenme sürecinin başarılı bir şekilde uygulanması ile birlikte, enflasyon ve faiz oranlarındaki düşüşler ve cari dengenin açık yerine fazla vermesi bu sürecin iyi yönetildiğinin bir göstergesi" dedi.

TAŞIMACILIKTA VİZE SORUNU

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu başkanlığındaki heyetin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı makamında ziyaret ettiğini anlatan Mahmut Özgener, ziyarette, İzmir Alsancak Limanı'ndan RoRo seferlerinin yeniden başlatılması, Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin lojistik ihtisas organize sanayi bölgesi statüsünde işletilmesi, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan üyelerin ve şoförlerinin, yurt dışına çıkışta yaşadığı vize sorunu başta olmak üzere sektörle ilgili çeşitli görüş ve taleplerin paylaşıldığını aktardı. Taleplerinin değerlendirilmeye alınacağını söyleyen Özgener şunları söyledi:

"Sayın Bakanımız ayrıca, uluslararası taşımacılık sektörünün vize sorunu ile ilgili Bakanlık olarak katılım sağlanan gerek ikili gerekse çok taraflı uluslar arası toplantılarda bu sorunun çözümü için çaba harcadıklarını, bundan sonra da sorun çözülene dek uğraş vereceklerini ifade ettiler."

BELEDİYE'YE TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile birlikte Yenişehir Çarşısı'nı gezerek sorunları konuştuklarını dile getiren Özgener, sorunlarla ilgili bir rapor sunduklarını söyleyerek "Çarşının sorunları başta trafik, otopark olmak üzere işgaliye, çevre düzenlemesi, yol kaplaması, asfalt, çöp ve bit pazarı olarak gündeme getirildi. Oda olarak bu sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Odamız bünyesinde Yenişehir Çalışma Grubu kurulması yönünde karar aldık. Çalışmalarımızı üyelerimiz ile birlikte yürüteceğiz. Ayrıca Yenişehir Ticaret Merkezi'nin gıda tarafında yapılan orta refüj çarşıyı bölüyordu. Üyelerimizin talebi; bu refüjün kavşak kısmında kalan bölümünün kaldırılarak çarşının iki tarafına geçişin sağlanması yönündeydi. Üyelerimiz için büyük sıkıntı yaratan bu durum ile ilgili Belediye gerekli çalışmaları yaptı, çarşıdaki yol geçişi böylece sağlanmış oldu. Yetkililere teşekkür ederiz" dedi. İZTO'da TSE tarafından yapılan denetim sonuçlarının kendileri açısından sevindirici olduğunu aktaran Özgener, odanın ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgelerini aynı anda aldığını ifade etti. İZTO'da 1997 yılından bu yana devam eden ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 2014 yılından beri devam eden ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi yolculuğuna, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi'nin de eklendiğini belirten Özgener, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi ile birlikte odada şu an 5 ayrı yönetim sisteminin entegre olarak uygulandığını sözlerine ekledi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.