Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgener’in İTO adaylığı ilk kez Gün Ortası’nda  açıklandı

Özgener’in İTO adaylığı ilk kez Gün Ortası’nda açıklandı

İzmir’in tanınmış marka isimlerinden biri olan işadamı Mahmut Özgener’in İzmir Ticaret Odası (İTO) başkanlığına aday olacağıyla ilgili haberler kent gündeminde bomba etkisi yaratırken, bu bilgi haber olarak yayınlanmadan önce Gün Ortası programında gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları tarafından açıklandığı ortaya çıktı. Özgener’in İTO adaylığı

  • Ege Postası
  • 12.11.2017 - 11:19

EGEPOSTASI/Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı da olan işadamı Mahmut Özgener’in Aralık ayının ilk günlerinde İTO başkanlığı için adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. Özgener’in aday olacağını 9 Kasım tarihli Gün Ortasında programında konuşan Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, Özgener’in aday olacağını, adaylığını AK Partili yöneticilerin de istediği ve teşvik ettiğini belirtti.

NAKÇI: DEMİRTAŞ'IN KARŞISINDA BU KEZ MAHMUT ÖZGENER İSMİ VAR 

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, Mahmut Özgener’in İTO Başkan adayı olacağını, “Ticaret odasında seçimler ertelendi. Ertelenmesi için de AK Partililerin yoğun çabası vardı.  Son iki üç aydır hükümetin adayı çıkacak diye konuşuluyordu. Bu kez karşısında Mahmut Özgener ismi var. Hükümete yakın bir isim. Eski federasyon başkanı. İzmir’in marka isimlerinden birisi” sözleriyle açıkladı.

DEMİRTAŞ DÖNEMİ BİTEBİLİR 

Nakçı, Özgener isminin yüksek sesle konuşulduğunu, bunun AK Parti cephesinden gelen önemli ve büyük bir hamle olduğunu kaydederek, Özgener’in aday olması durumunda Ekrem Demirtaş döneminin kapanabileceğini söyledi:

“Mahmut Özgener ismi yüksek sesle konuşuluyor. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yakın çevresine, ‘Hükümet bu kez kafaya taktı, buraya aday gösterecek’ diye söylemleri var. Ama herkesin beklentisi şu; acaba CHP’liler ne yapacak diyor herkes. Salih Özçiftçi bir dönem adaydı. Son anda geri çekilmişti ama. Ekrem Demirtaş’ın hemen ettiği fevaran var, ‘Burayı AK Parti kapacak aman’ şeklinde. Mahmut Özgener hamlesi büyük bir hamle kim ne derse desin. AK Partinin büyükşehir adaylı için konuşuluyordu. Eğer İTO için bu hamle gelirse, ki geleceğini düşünüyorum son anda bir sürpriz olmazsa, Ekrem Demirtaş sıkıntılı bir dönem yaşayacak. Demirtaş dönemi bitebilir.”

İŞTE ÖZGENER’İN ADAYLIĞININ İLK KEZ KONUŞULDUĞU O PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: Ticaret odasında seçimler ertelendi. Ertelenmesi için de AK Partililerin yoğun çabası vardı.  Son iki üç aydır hükümetin adayı çıkacak diye konuşuluyordu. Bu kez karşısında Mahmut Özgener ismi var. Hükümete yakın bir isim. Eski federasyon başkanı. İzmir’in marka isimlerinden birisi. Melih Gökçek’in oğluna karşı Emine Erdoğan’ın uzaktan akrabası dedikleri bir yakınını Osman Gökçek eze eze alır denilen yerde Osman Gökçek darma duman oldu.

Mithat Umutoğulları: Ekrem Demirtaş, kongreyi aceleye getirdi. Çok tepki topladı. Sonra hükümet ülke genelinde böyle bir karar aldı. Hükümetin bu özellikle ticaret odalarına kendisine yakın isimleri getirmek istiyor.

Adem Nakçı:  Yapmak zorunda. İstihdam projesini devreye soktu hükümet. Bugüne kadar verilen sözler 400 bin işçi alınacak şeklindeydi. Dağ fare doğurdu. Hatta hükümet bekçi kadrosu gibi kendi 15-20 bin kişilik bir kadro açmaya çalışıyor.

Mahmut Özgener ismi yüksek sesle konuşuluyor. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yakın çevresine, ‘Hükümet bu kez kafaya taktı, buraya aday gösterecek’ diye söylemleri var. Ama herkesin beklentisi şu; acaba CHP’liler ne yapacak diyor herkes. Salih Özçiftçi bir dönem adaydı. Son anda geri çekilmişti ama. Ekrem Demirtaş’ın hemen ettiği fevaran var, ‘Burayı AK Parti kapacak aman’ şeklinde. Mahmut Özgener hamlesi büyük bir hamle kim ne derse desin. AK Partinin büyükşehir adaylı için konuşuluyordu. Eğer İTO için bu hamle gelirse, ki geleceğini düşünüyorum, son anda bir sürpriz olmazsa, Ekrem Demirtaş sıkıntılı bir dönem yaşayacak. Demirtaş dönemi bitebilir. Hacılarkırı’nı TOKİ’den aldığı bölge vardı. Yargı orada yapılan işlerle ilgili durdurma kararı verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) emsal artışı bakanlıktan onaylanırken, bu kez büyük bir proje yeşil alan azaltılıyor diye durduruldu. Demirtaş’ı sıkıntılı bir süreç bekliyor. Ticaret odasının Demirtaş dışında birçok sayıda ortaklığı var, İEÜ, bir havayolu fabrikası, ELDA var. Çok büyük bir sermaye ver. Kordon’daki binayı 8-9 ayda yaptı bitti. Yarın öbür gün açılışı da yapılacak. İzmir’de AK Parti de ciddi tutuyor işi. 

O AÇIKLAMA:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.