Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgener'den kongre merkezi uyarısı

Özgener'den kongre merkezi uyarısı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Fuar İzmir'de düzenlenen fuarlara hizmet edecek ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak bir kongre merkezinin gerekli olduğunu söyleyerek, İstanbul ve Ankara'da modern bir fuar merkezi yapılması için çalışıldığını belirtti. Özgener benzer yatırımların İzmir'de de gerçekleştirilmemesi durumunda ulusalda ve uluslararası alanda fuarcılık sektöründeki rekabet gücünün kaybedileceğini savundu. Özgener'den kongre merkezi uyarısı

  • Ege Postası
  • 27.06.2019 - 09:00

İZTO haziran ayı olağan meclis toplantısına Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz ve çok sayıda meclis üyesi katıldı. Mecliste konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, seçim dönemlerinin geride bırakılmasıyla birlikte ekonomiye odaklanma zamanının geldiğini belirtti.

4 yıldan fazla seçimsiz bir dönem olduğunu hatırlatan Özgener, "Özellikle tüketici güven endeksini, yerli ve yabancı yatırımcının yatırım iştahını arttırmamız şart. Son seçim sonuçlarının en olumlu tarafı Türk demokrasisi için kaygı duyan yabancı ülkelerdeki yatırımcıların ve uluslararası finans çevrelerinin güveninin yeniden kazanılması için bir fırsat yaratmasıdır. Tam bu noktada bir kısmı yapılan temel reformların zaman kaybetmeden tümüyle hayata geçirilmesinin Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyümesi için gerçek bir itici güç olacağına inanıyoruz. Böylelikle Türkiye yabancı sermaye açısından yeniden sağlam bir alternatif, güvenli bir liman haline gelecektir" dedi.

İZMİR'DE ULAŞIM PROJELERİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın İzmir-Aydın Otoyolu“nun devamında yer alan ve İzmir'den Antalya'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak otoyolun ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli bölümünün ihalesinin onaylandığını açıkladığını ifade eden Özgener, İzmir'in İstanbul, Ankara, Çanakkale ve Antalya ile gerek otoyol, gerekse de hızlı tren hatları ile bağlanmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi. Özgener sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir-İstanbul otoyolunun, İzmir-Çandarlı otoyolunun ve İzmir-Ankara hızlı tren hattının hizmete girmesini de sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı 'Özel Sektörün Kurumsal Kapasitesinin ve Rekabet Edebilirliğinin Güçlendirilmesi' ve 'Küçük Menderes Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek' programlarını 12 Haziran'da ilan etti. Mali destek programlarının üyelerimiz ve İzmir kamuoyu tarafından takip edilmesi ve mümkün olan en fazla sayıda üyemizin kaynaktan yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. İZKA'nın çağrısı kapsamında Dijital Karavan projemiz için başvuru yapılmasına yönelik hazırlıklara da başlandı. Kuracağımız 'Gezici Dijital Karavan', özetle, küçük firmaların dijital teknolojilere adapte olmalarını sağlayan gezici bir karavan olup, içerisinde firmaların tabletlerin kullanımı, online menü/katalog oluşturma, online ödeme sistemleri, stok yönetim programları, kurye servisleri, mağazalara gelen turistler için çeviri yapan bilgisayarlar, Google ile tanıştırma, online satış ve online sergileme imkanı, envanter takibi, akıllı teknolojiler ile tanıştırılması gibi geniş yelpazede uygulamalar ile tanıştırılması ve firmaların işlerini daha verimli nasıl yapabileceği konusunda yol gösterilmesi hedeflenmektedir."

İMAR YÖNETMELİĞİ BEKLENTİSİ

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerin en büyük beklentisinin İzmir'in yaşam tarzına, doğasına ve topografik şartlarına uygun bir imar yönetmeliği olduğunu ifade eden Mahmut Özgener, bu talebin uzun bir süredir dile getirildiğine dikkat çekti. Danıştay'ın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde bazı maddelerin yürütmesini durdurması nedeniyle İzmir'de inşaat ruhsatlarında sıkıntılı bir süreç oluştuğunu anlatan Özgener, bu sorunu çözebilmek amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar yönetmeliği çıkarılması yönündeki çalışmalarını hızlandırdığını kaydetti. Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer başkanlığında İZFAŞ yönetim kurulu toplantısı gerçekleştireceklerini anlatan Özgener fuarlarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Yeni dönemde İZFAŞ'ı ve İzmir fuarcılığını ülke genelinde daha rekabetçi duruma getirecek önerilerimizi kendilerine sıralayacağız. İZFAŞ'tan en önemli taleplerimizden biri özellikle fuar yapılan veya fuar yapma potansiyeli olan meslek gruplarımızla aylık komite toplantılarına katılarak bir araya gelmeleri olacak. Sosyal medya artık günümüzün tartışılmaz lider tanıtım araçlarından biri. İZFAŞ'ın sosyal medyayı daha etkin kullanması, fuarlara özel mobil aplikasyonlar tasarlanarak kullanıcılara sunulması, fuarları gerek katılımcı gerekse ziyaretçi anlamında daha cezbedici olarak ulusal ve uluslararası alanda tanıtması önerilerimizden biri. Yurtdışındaki önemli sektörel fuarların birer ayağının İzmir'e alınması için bizzat görüşmelerde bulunmalı, İzmir'in coğrafi ve demografik avantajlarından faydalanarak kentimize yeni uluslararası fuarlar kazandırma yoluna gitmeliyiz."

İZMİR'İN FUARCILIK REKABETİ

Fuar İzmir'de düzenlenen fuarlara hizmet edecek ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak bir kongre merkezinin gerekli olduğunu anlatan Özgener, Ankara'da modern bir fuar merkezi yapılması konusunda yoğun bir çalışmanın bulunduğunu hatırlatarak, "Esenboğa Havalimanı'nın hemen yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ankara Ticaret Odası öncülüğünde Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşası devam ediyor ve fuar merkezinin 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Yine İstanbul'da bildiğiniz gibi Atatürk Havalimanı'nın bir bölümünün fuar merkezine dönüştürülmesi yönünde planlama yapıldı. Bu merkezden bağımsız olarak İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi ile Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nin mevcut alanlarının genişlemesine yönelik planlamalar devam ediyor. Bu gelişmelere karşın önlem almaz ve benzer yatırımları gerçekleştiremez isek ulusalda ve uluslararası alanda fuarcılık sektöründeki rekabet gücümüzü kaybederiz" diye konuştu. Fuar İzmir'e ulaşımın kolaylaştırılmasını öneren Başkan Özgener, havalimanı ve çevreyoluna yakın olmanın başlı başına bir avantaj olduğunu söyleyerek İZBAN'dan Fuar İzmir'e çekilecek bir monoray hattının ulaşımı kolaylaştıracağını anlattı.

ODA, VAKIF VE ÜNİVERSİTE BAĞI

Konuşmasının devamında 2018 faaliyetlerinin değerlendirildiği ve 2019 yılı çalışma programının paylaşıldığı, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Olağan Genel Kurulu'na katılımdan memnun olduğunu belirten Mahmut Özgener, 120 asil, 78 vekaleten, toplam 198 oy kullanımı ile gerçekleştirilen genel kurula katılan tüm üyelere teşekkürlerini iletti. Bakanlığın yazısına uygun şekilde yapılan düzenleme ile İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu'nun 5 üyesinın oda meclisince belirleneceğini söyleyen Özgener, oda, vakıf ve üniversite arasındaki bağların daha da güçlendiğini savundu. 'İzmir'in İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü' vizyonu doğrultusunda TARKEM ile bir işbirliği içinde olduklarını anlatan Özgener, son olarak şunları söyledi:

"TARKEM'le beraber Kemeraltı'nda bir design lab yani tasarım laboratuvarı kurması İzmir'in girişimcilik ekosistemi için önemli bir gelişme. Design lab girişimcilerin, projelerine yönelik teknolojilerini ve tasarım konulu ürün ve hizmetlerin geliştirilebileceği ve gerçek yaşam ortamında, gerçek kullanıcılarla test edilebileceği bir dizi hizmet sunacak." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.