Dolar 32,5563
%0.13
Euro 34,8676
%0.59
Altın 2.427,860
%-0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgener'den 7,4'lük büyüme yorumu

Özgener'den 7,4'lük büyüme yorumu

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, "Kur, faiz ve enflasyon dengesini koruyan, üretken yatırımların önünü açan istikrarlı makro ekonomik politikaların izlenmesi ve turizmdeki canlanmanın etkisiyle bir sonraki çeyrekte büyüme açısından yeni rekorların kırılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 11.06.2018 - 16:51

İzmirli iş dünyası temsilcileri, yılın ilk çeyreğinde elde edilen yüzde 7,4'lük büyümenin sevindirici olduğunu ifade ettiler.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme yönündeki performansının devam ettiğini söyledi.

Büyüme rakamlarının ekonominin iç dinamiklerinin sağlıklı bir şekilde işlediğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Özgener, şunları kaydetti:

"Bizim açımızdan sevindirici olan büyümede sanayinin katkısının yüzde 8,8 gibi yüksek oranda gerçekleşmesidir. Türkiye ekonomisi yeniden yüzünü üretime dönmüştür. Bu yüksek büyüme rakamı istihdam ve yeni yatırımlar üzerine de olumlu yansıyacaktır. Kur, faiz ve enflasyon dengesini koruyan, üretken yatırımların önünü açan istikrarlı makro ekonomik politikaların izlenmesi ve turizmdeki canlanmanın etkisiyle bir sonraki çeyrekte büyüme açısından yeni rekorların kırılacağına inanıyoruz."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.