Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özfatura: 'Hocaefendi'nin suçlanması yanlış'

Özfatura: 'Hocaefendi'nin suçlanması yanlış'

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle Fethullah Gülen Hocaefendi'nin suçlanmasına üzüldüğünü ve bunu çok yanlış bulduğunu söyledi

  • Ege Postası
  • 19.12.2013 - 17:19
İZMİR- Özfatura, "Suçlayacağımıza önce bu hastalıkları tedavi edecek olan yollara gidelim. Bu baskıyla olmaz." dedi. Daha önce İzmir’de görev yapmış olan ve yolsuzluk operasyonu sonrasında görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için ise Özfatura şöyle konuştu: “Hüseyin Çapkın bizim iftihar ettiğimiz, bu ülkeye yıllarca başarıyla hizmet etmiş birisi. İtibarsızlaştırma gayretinin bir anlamı yok.”
STV Haber'e konuk olan Burhan Özfatura, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi. Türkiye’de rüşvetin çok yaygın olduğunu belirten Özfatura, “Yolsuzluk, kaçakçılık ve buna benzer ahlaksızlık maalesef çok yaygın durumda. Çünkü Türkiye’de hukuk düzeni yok, mevzuat düzeni var.” dedi. Çocuklarının isminin yolsuzluğa karıştığı iddia edilen bakanlarla ilgili üzgün olduğunu belirten Özfatura, “Allah kimseyi evladıyla ve ailesiyle imtihan etmesin! Çünkü Erdoğan Bayraktar, benim öz kardeşim gibi. Diğerleri de çok eski dostum. Ama onları bir tarafa koyarak çok açık net bir şekilde belki de baskılar konusuyla ortaya konmayan ama benim yıllardır bütün konferanslarda dile getirdiğim bir konu var. Türkiye A’dan Z’ye dejenere olmuş durumda. Yani Türkiye’de rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık ve buna benzer ahlaksızlık maalesef çok yaygın durumda.” diye konuştu.
Fethullah Gülen Hocaefendi’nin suçlanmasını yanlış bulduğunu aktaran Özfatura, “ 'Operasyonu şu yapmış, bu yapmış' demeye gerek yok. Ben Hocaefendi'yi 70’ten beri tanıyan ve onun ne kadar devlete bağlı, ne kadar iyi niyetli bir insan olduğunu bilen bir kişi olarak burada onun suçlanmasına üzülüyorum ve yanlış buluyorum. Suçlayacağımıza önce bu hastalıkları tedavi edecek olan yollara gidelim. Bu, baskıyla olmaz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de hukuk düzeni olmadığının altını çizen Özfatura, “Toplum tamamen materyalist hale geldi ve bu önlenmiyor. Çünkü Türkiye’de hukuk düzeni yok, mevzuat düzeni var. Burada da mesela ben bakıyorum Ankara en lüks evler, arabalar, lokantalar hep orada. Bu değirmenin suyu nereden geliyo? diye soranlar yok. Ankara eski milletvekili, eski general bilmem ne çantacılarla dolu. İhale mevzuatı da maalesef yaz boz tahtası oldu. Bugüne kadar yanlış hatırlamıyorsam 26 kere değişti. Bu hiçbir şekilde ihalelerde namuslu bir düzeni getirecek şekilde yapılmadı aksine açıkları artırdı. Denetimi hiç yok. Sayıştay’ın denetimi yok. Sayın Cumhurbaşkanının elinde devlet denetim kurulu var, yok. Bizim aslan gibi maliye bakanlığının mali müfettişleri var. Bunlar çok dürüst ve bilgili insanlar var ama yok. Bence şeffaflık yok. Bence Sayın Başbakan bunlara kızacağına bir temiz toplum operasyonu yapmalı. Büyük Millet Meclisi geniş bir araştırma komisyonu kurmalı. mevcut denetim elemanlarından ve profesyonellerden ve hizmetlerden yararlanarak not aldığını belirten tüm bankalar, ihaleler, banka kredileri, özelleştirmeler, arsa tahsisleri, askeri harcamalar, kaçakçılıklar, 28 Şubat’ta yapılmış olan hırsızlıklar, mal beyanları kayıt dışı ekonomi bütün bunlar incelenmeli. Sayın Başbakanın şu an kimseyi suçlamaya hakkı yok.” şeklinde konuştu.

'HÜSEYİN ÇAPKIN, İFTİHAR ETTİĞİMİZ BİR BÜROKRAT'
Emniyette bulunanların görevden alınmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiren Özfatura, “Hüseyin Çapkın bizim iftihar ettiğimiz, bu ülkeye yıllarca başarıyla hizmet etmiş birisi. İtibarsızlaştırma gayretinin bir anlamı yok. Bu operasyonlar neden 6 ay önce yapılmad? 3 soruşturma neden ayrı ayrı ele alınmad? Şu an bunların bir değeri yok. Önemli olan; ortada bir suç var m? Ortada bir rüşvet var m? İnşallah evlatlarımız bunu yapmamışlardır.” dedi.
Kamuoyu araştırmalarında Türkiye’nin rüşvet konusunda iyi bir yerde olmadığının ortaya çıktığını aktaran Özfatura, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi çifte standartlar var. Birilerini suçlamayla bu işle halledilemez. İktidar yapması gerekeni yapsın. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) devreye sokarak açık, şeffaf, genel temizlik operasyonuna başlansın. Orada kim varsa kim suçluysa onlar affedilmeden gereken cezaların verilmesi lazım. Türkiye’de hukuka, ahlaka dayalı bir sistemi kurmak lazım.olayların önü açılmalı emniyete ve yargıya baskı yapılmamalı, her şet açık bir şekilde ortaya çıkmalı.” (Cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.