Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özfatura: Batur’un her zaman yanındayız

Özfatura: Batur’un her zaman yanındayız

İzmir büyükşehir belediye eski başkanlarından Burhan Özfatura ve başkanlık yaptığı dönemlerde Özfatura ile çalışan elli beş kişilik ekibi, 31 Mart yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanı olarak seçilen Abdül Batur’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Özfatura, "Batur bu ailenin bir ferdi ve biz her zaman yanındayız" dedi. Özfatura ve ekibinden Batur'a destek

  • Ege Postası
  • 19.04.2019 - 10:53

İzmir’in eski büyükşehir belediye başkanlarından, değerli işlere imza atan Burhan Özfatura, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Özfatura, "Batur bizim evladımız. İşi çok zor ama tecrübesine güveniyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Özfatura, “Bizim gözümüzde en büyük zenginlik bu. Tek bir telefonla burada, bir araya gelerek buluştuk. Görevde olsak da olmasak da, büyük bir aile olarak hep birbirimizle dayanışma içerisinde olduk. Bugünde güzel bir sebeple bir aradayız. Allah yardımcısı olsun, Batur da bizim bir evladımız.  Rabbim lütfetti ve bu göreve geldi. En büyük dileğimiz temennimiz daha üst noktalara gelmesiydi. Sağlık içinde huzur içinde Konak’ta hizmet vermesini diliyoruz. Bizde bu hizmetleri gerçekleştirirken bizden isteyeceği her konuda her zaman yanında ve destekçisi olduğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz ve açıkça beyan ediyoruz. Görev yaptığım dönemlerde birlikte çalıştığım ve şu anda bu masa etrafında toplanan dürüst ve liyakat sahibi bir ekip vardı. Batur’a tavsiyem ekibini bu şekilde kurarsa başarıya daha rahat ulaşacaktır. Zaten başarılı bir belediye başkanı ve zorlu bir süreç onu bekliyor. Tüm bunların üstesinden geleceğine inanıyoruz” dedi.

Sizlerle çalışmaktan gurur duydum

Batur, "Sayın Burhan Özfatura’ya, değerli abime, gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Onur duydum" dedi.

Batur, “Bu makama geliş yolculuğunda sizlerin çok önemli rolü var. Özelliklede benim baba gibi gördüğüm, büyüğüm, belediyeciliğin duayeni, değerli başkanım Sayın Burhan Özfatura’nın çok önemli katkıları var. 1994-1999 yıllarında belediyeciliği Sayın Özfatura’dan öğrendik. Biz normal proje çizen bir mimardık. Sayın Özfatura ile görev yaparken belediyecilik nedir', proje kapsamında kentte neler yapılabilir', altyapı nedir',  özellikle altyapı ile ilgili çok büyük çalışmalar yaptık. İzmir için projeleri hazırlarken, uygularken geceli gündüzlü çalıştığımız ve işi yetiştirmek için arabalarda yattığımız günler oldu. İyi işler yaptık, sizlerle birlikte çalıştık ve bu yapılan işlerde hepinizin emeği var. Tabii ki orkestra şefimiz başkanımız Özfatura’ydı. O dönem aldığımız, edindiğimiz belediyecilik tecrübelerimizi elimizden geldiğince, Narlıdere’de uygulamaya çalıştık. Halka dokunan, hizmete aç ve hizmetten yoksun bölgelerin kalkınması için elimizden gelen çalışmaları gerçekleştirdik. Özfatura’dan öğrendiğimiz düsturu uygulamaya çalıştık. Hedefimiz aynı anlayışı Konak'ta uygulamak. Seçim sürecinde Başkanım Sayın Özfatura olmak üzere burada bulunan herkesin ağırlığını, desteğini ve nefesinizi hissettik. Onun için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Seçim çalışmalarında, bir konuşma gerçekleştirirken her zaman şöyle kendimi ifade ettim. '94-99 yıllarında İZBETON Genel Müdürlüğü yaptım. Sayın Burhan Özfatura’nın bürokratıydım.' Bu şekilde kendimi ifade etmek her zaman bana gurur verdi. Bana ayrı bir destek oldu. Her çalışmamızda İZBETON çalışmalarımızı ve tecrübelerimizi anlattık. Konak’ta seçim sürecinde beş yüz bin adım attık ve Konak’ın her yerine ulaştık. Konak’ta yapacak o kadar çok iş var ki, üst üste birikmiş ve insanlarımız hizmet bekliyor. Dönüşüm için büyük bir ihtiyaç söz konusu, Kemeraltı, Agora ve özellikle Basmane bölgesindeki tarihi misyonun ayağa kaldırılması çok önemli. En iddialı olduğumuz kentsel dönüşüm konusundaki çalışmaları hemen başlatmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan bölgelerde yaşayan insanlarımıza hak ettikleri ve ihtiyaç duydukları alanları oluşturmak en önemli görevimiz. Konutlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla çağdaş yaşam alanları oluşturarak Konak’a yakışan bir dönüşümü hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bundan sonra çok çalışmamız lazım. Projelerimizi hayata geçirmemiz lazım.

Konak halkı yüzde 64’lük oy oranı ile Konak tarihinin en yüksek oy oranını verdi. Biz de onlara en iyi hizmeti vermek için çalışacağız ve proje üreteceğiz. 'Birlikte Konak diyerek yola çıktık' ve birlikte çok güzel işler yapacağız. Sayın Özfatura, benim de içinde bulunduğum ve görev yaptığım değerli ekibini ağırlamak benim için ayrı bir gururdur. Bende bu ailenin bir parçasıyım ve ferdiyim. Bu makamda olmamda büyük emeği olan, bugünkü belediyecilik tecrübesi ve anlayışımı bana kazandıran değerli büyüğüm Sayın Burhan Özfatura’ya, değerli abime, gerçekleştirdiği bu güzel ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Onur duydum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.