Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özen ve Karataş eski defterleri açtı

Özen ve Karataş eski defterleri açtı

Deneyimli Gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğlulları’nın Konak Kongresi’ni masaya yatırdığı Gün Ortası Programı yayınına yorum yapan CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş ile İl eski Eğitim Sekreteri Yücel Özen sosyal medyada deyim yerindeyse birbirine girdi. Özen ve Karataş eski defterleri açtı

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 15:13

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Konak’ta yapılan ilçe kongresinde muhalefetin adayı Özgür Kaplan’ın listesinin beklenmemesi konusu üzerine tartışan Mithat Umutoğlulları ve Adem Nakçı’nın programına yorum yapan deneyimli siyasetçiler Kemal Karataş ve Yücel Özen sosyal medyada tartıştı.

2001 yılında Alaattin Yüksel’in ilk kez il başkanı seçildiği Güzelbahçe’de yapılan kongreye atıfta bulunan Özen, Konak İlçe Kongresi’nde yaşanan liste bekleme krizinin benzer bir özellik taşıdığını ifade ederek, "liste beklenebilirdi" mesajı verdi. Özen yorumunda “Aynı türdeki, Yılmaz Ateş’in yönettiği bir kongrede Alaaddin’in listesi de beklenmemiş idi. Süleyman Gencel bilgisayarda sadece numara yazmış idi. Kemal Karataş için özel gelmiş idi o zaman. Sülo kongre kurtardı. Alaattin başkan seçildi” ifadelerini kullandı.

“BİLMEDİĞİN ŞEYLERİ SAÇMA SAPAN YAZMA…”

Bu mesajın ardından Kemal Karataş, Özen’e yanıt vererek, “Gerçeğ? bilmediğin şeyleri saçma sapan bilmeden yazma Yücel Efendi… Yücel bana telefon et. Sana hepsini anlatayım. Bilgilerin yanlış, daha ileri gitmeni tavsiye etmem” ifadelerini kullandı.

Özen ise  “Kemal abem o kongreyi hatırla bir. Güzelbahçe’de idi hatırla. İl kongresi seçime geçildi. Allah'tan Sülo vardı. Sadece numara olan liste ile katıldı seçime. Karşı liste beklenmesi doğru olurdu. Mithat doğru söylüyor Adem’im” yanıtını verdi. Özen o dönemde yapılan seçimde Gazeteci Süleyman Gencel’in kupür şeklinde liste dağıttığını anlatmıştı. Ayrıca Konak İlçe Başkanı Başak’ın listesinde geçmiş dönem il başkanlarının delege gösterilmesini doğru bulduklarını ifade etmişti.

NE OLMUŞTU'

Özen’in bahsettiği il kongresinin 1 Mayıs 2001 yılında Güzelbahçe’de yapılan İl Kongresi olduğu ifade edildi. O kongrede 3 aday çıkmış ve 181 oy ile Alaattin Yüksel ipi göğüsleyerek ilk kez il başkanı seçilmişti. Kongrede, seçimin çarşaf liste ile yapılmasına karar verilmesinin ardından, adaylar, yönetim kurulu ile genel merkez delegelerinin yer aldığı liste, basım için gece saat 22.00 sıralarında matbaaya gönderilmiş, listenin saat 23.45'te salona getirilmesiyle seçime geçilirken, CHP'li delegeler, sabah saat 04.00'e kadar oy kullanmıştı. Genel kurulda, 563 delege oy kullanırken, oyların 485'i geçerli, 78'i ise geçersiz sayılmış, oy sayımı saat 05.15'de sona ererken, İl Başkanlığı'na Alaattin Yüksel seçilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.