Dolar 32,3368
%0.18
Euro 35,1987
%0.05
Altın 2.245,700
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özdemir'in avukatı açıkladı: Serbest kalmazsa AİHM'e gideceğiz

Özdemir'in avukatı açıkladı: Serbest kalmazsa AİHM'e gideceğiz

Avukat Süleyman Karadağ müvekkili Banu Özdemir’in tutuklanması için savcılığa baskı yapıldığını ve soruşturma maddesinin değiştirildiğini belirterek “Tutuklama bir hukuk garabeti” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2020 - 12:07

Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ marşı çalınmasına ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle tutuklanmasına avukatı tepki gösterdi. 

Avukat Süleyman Karadağ müvekkili Banu Özdemir’in camiden “Çav Bella” çalındığını yerel medyadan öğrendiğini ve bunu sosyal medyadan yorum yapmadan paylaştığını belirterek, “Müvekkilim gözaltına alınmadan önce savcılık resmi bir açıklama yaparak soruşturmanın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216/3’üncü maddeden yürütüldüğünü duyurdu. Bu madde “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçu ve üst sınırı 1 yıl. Ceza Muhakemesi Kanunu diyor ki; üst sınırı 1 yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama yapamazsın. İşte o gün bir şeyler değişti. Büyük bir ihtimalle müvekkilinin tutuklanması yönünde baskı kuruldu ve müvekkilim hakkındaki soruşturma maddesi TCK 216/1 oldu. Bu sevk maddesinde ise cezanın üst sınırı 3 yıl. Böylelikle müvekkilimiz tutuklandı” dedi. 

Tutuklama kararına itiraz ettiklerini belirten avukat Karadağ, “Bir hukukçunun, hukukun üstünlüğüne, adalete inanan birisinin müvekkilim hakkında tahliye etmeme ihtimali olduğunu sanmıyorum. Müvekkilimin tutuklanması başlı başına bir hukuk garabetiydi” diye konuştu. 

Banu Özdemir’in tutukluluğuna yapılan itirazın ise bugün sonuçlanması beklenirken avukat Karadağ, “Talebimiz reddedilirse Anayasa Mahkemesi’nin bu konudaki tavrı ve verdiği kararları dikkate alarak AİHM’ye tedbir istemli başvuru yapacağız” ifadelerini kullandı. 

MAHKEMEDEN İLGİNÇ YORUM

Tutuklama kararı veren İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi, Özdemir’in Twitter’daki karakter kısıtı nedeniyle ardı ardına yaptığı 4 paylaşımı, “Ezan yerine yabancı bir şarkının çalınması anını sosyal medya hesabı üzerinden 4 kez paylaştı, bu anlamda kastının yoğunluğu var” diye değerlendirdi. (Cumhuriyet- Seyhan Avşar)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.