Dolar 32,4991
%0.16
Euro 34,7304
%0.03
Altın 2.494,440
%1.31
Bist-100 9.502,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özcan: Bize kimse boyun eğdiremez

Özcan: Bize kimse boyun eğdiremez

İzmir Barosu tarafından Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılı nedeniyle “Atatürk ve Müzik” konulu bir söyleşi ve müzik dinletisi düzenlendi. Etkinlikte konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “Bizi kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyet kazanımlarından uzaklaştıramaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 09:41

İzmir Barosu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılı nedeniyle 14 Kasım 2017 günü “Atatürk ve Müzik” konulu bir söyleşi ve müzik dinletisi gerçekleştirdi. Avukatların ve Cumhuriyet aşığı vatandaşlarımızın katıldığı gecede konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, 2014 yılında göreve geldikleri andan itibaren hemen farklarını ortaya koyduklarını söyleyerek, kısa süre içerisinde Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri Komisyonu’nu kurduklarını, bir süre sonra Merkez olan bu komisyonla Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine basın ya da sosyal medya üzerinde saldıranlara ilişkin yargı yoluyla mücadele ettiklerini ifade etti.

Verilen bu mücadelede bugün gelinen noktada bu kişiler hakkında davalar açılmaya başlandığını ve İzmir Barosu’nun yürüttüğü bu örnek çalışmaya neredeyse bütün baroların katıldığını söyleyen Av. Aydın Özcan, “Amacımız, Cumhuriyet’in kazanımları ve Atatürk ilkelerinin daha geniş kitleler tarafından benimsenmesi ve hayata geçmesi” dedi.

İzmir Barosu’nun geçtiğimiz 10 Kasım’da ikinci kez Atamızın doğduğu evi ve yaşadığı toprakları ziyaret ettiğini söyleyen Av. Aydın Özcan, bu ziyaret sırasında aynı zamanda Selanik Barosu ile birlikte kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı konusunda da ortak bir çalışma yapıldığını ifade ederek, “Yunanlı meslektaşlarımız Türk kadınına 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının verildiğini öğrendiğinde şaşırdı. Çünkü Yunanistan’da kadınlara bu hak 1956 yılında verilmişti. İşte bu Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü, çağdaşlığı ve Türk kadınına verdiği değerdir” dedi.

İzmir Barosu’nun Cumhuriyetçi değerlerle yönetilmeyi hak eden bir baro olduğunu söyleyen Av. Aydın Özcan, bundan rahatsız olanlar olduğunu ifade ederek “Bizi kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden, cumhuriyet kazanımlarından uzaklaştıramaz, bu yolda boyun eğdiremez” dedi. İzmir Barosu’nun grupçuluk yapıyormuş gibi bir algı yaratılmak istendiğini söyleyen Av. Aydın Özcan, “bazı farklı gruplardan meslektaşlarımız gözaltına alındığında baro bütün kurumlarıyla, başkanıyla, yönetim kuruluyla, personeliyle yanlarında olmasına rağmen içlerinden bazıları ve onlar için dışarda algı yaratmaya çalışanlar oluyor. Biz Baro’yu diyalogla yönetiyoruz ve karşımızda da muhatap buluyoruz. Başsavcısı, ilgili savcılarla teker teker görüşüyoruz, meslektaşlarımızla teker teker ilgileniyoruz. Ama Baro’nun Cumhuriyetçi, Atatürkçü olmasından rahatsız olanlar ne yazık ki böyle bir algı yaratmak istiyorlar. Biz hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının, demokrasinin, basın özgürlüğünün, temel hak ve özgürlüklerin hiçbir etnisite ayırmadan herkese evrensel boyutlarda uygulanmasını istiyoruz. Mücadelemiz bunun içindir. Her şeye rağmen biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz ve bu yolda kimseye boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Geceye türküleri ile katılan Yıldız Tezgel, Salih Kalın ve onlara bağlaması ile eşlik eden Cazım Kaya, Türk sanat müziği şarkılarıyla katılan Av. Nurdan Heris ve şiirleriyle Av. Ferruh Mücahit Gazioğlu ile Av. Bahar Aküzümcü Batıkan,  etkinliğe katılanların duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.