Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otopark yönetmeliği acilen değişmeli!

Otopark yönetmeliği acilen değişmeli!

İzmir Ticaret Odası 67. İnşaat komitesi otopark yönetmeliğinin değişmesi ve süresinin uzatılması için girişimlere başladı. İZTO meclis üyesi ve İMFED başkanı Ziya Dağlıer Otopark yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle inşaat sektörünün tamamen durma noktasına geleceğini söyledi. İzmir Müteahhitler Federasyonu'ndan 'otopark' çıkışı

  • Ege Postası
  • 12.12.2019 - 09:23

İzmir Ticaret Odası 67. İnşaat komitesi olağan toplantısında Otopark Yönetmeliği gündeme alındı. Komite üyeleri Otopark Yönetmeliği’nin neden değişmesi gerektiği ile ilgili gerekçelerini hazırlayarak sürece müdahil oldu.
İzmir Ticaret Odası İnşaat komitesi üyesi ve İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer komitenin otopark yönetmeliği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Mevcut otopark yönetmeliğinin uygulanmasının mümkün olmadığını belirten Dağlıer, otopark yönetmeliğinin öncelikle ertelenmesi gerektiğini daha sonra sektör paydaşlarının da görüşleri alınarak yönetmelikte değişiklikler yapılması gerektiğini ifade etti.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURMA NOKTASINA GETİRECEK

1 Ocak 2020 itibariyle yürürlüğe girecek olan otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü durma noktasına getireceğini belirten İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer, “Mimari projeler yapılırken, bitişik nizamda daire başına 1 otopark yapılması fiilen mümkün değildir. Kentsel dönüşüm projelerinde ve eski yerleşim alanlarında da bu yönetmeliği uygulamak mümkün değil. İnşaat sektörü çeşitli yönetmelik değişiklikleri nedeniyle yaklaşık 2 yıldır çok yavaş ilerliyor. Otopark yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle krizde olan sektör tamamen durma noktasına gelecektir” dedi.

BİRÇOK SEKTÖR İŞ YAPAMAZ HALE GELECEK

Dağlıer sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İnşaat sektörünün ülke ekonomisinin lokomotifi olduğunu hatırlatan Dağlıer, “İnşaat sektörünün sekteye uğraması 200’den fazla sektörün de sekteye uğramasına neden olacaktır. İnşaattaki kriz yüzünden zor günler geçiren birçok sektör tamamen iş yapamaz hale gelecektir. Yönetmelik değişiklikleri sonucu yara alan inşaat sektörünün toparlanması uzun bir süreç alacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.