Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otomotivde dijitalleşme masaya yatırıldı

Otomotivde dijitalleşme masaya yatırıldı

İzmir İktisat Kongresi'nin 97'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında bir araya gelen otomotiv sektörü liderleri kalkınmanın dijitalleşmeyle mümkün olabileceğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 18.02.2020 - 13:17

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) işbirliğinde İzmir İktisat Kongresi'nin 97'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmir Kent Zirveleri-15 Türk Otomotiv Sanayi ve Sektörü konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay, 97 yıl önce İzmir'de yapılan İktisat Kongresi'nin kent açısından bir gurur kaynağı olduğunu belirterek "Bu kongre tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Sanayinin yol haritası belirlenmiştir" dedi. Dünyadaki ihracatta en büyük ciroyu yakalayan yegane sektörün otomotiv olduğuna dikkat çeken Akkalay, düşük satış adetlerine karşın temennilerinin sektörün 2020 yılında desteklenerek ayağa kalkması olduğunu dile getirdi. Sektörün geleceğinin dijitalleşme olduğunu anlatan Akkalay, "Dijital platformları daha çok kullanıyoruz. Otomotivde dijitalleşmeyi üç başlık altında topladığımızda,  üretim teknolojileri aşamasında, ürün ve Ar-Ge aşamasında ile satış sonrası aşamada dijitalleşme olarak ele alabiliriz. Dijitalleşme sayesinde tedarikçi ile üretici aynı platformda ihtiyaçları hızlı şekilde iletebiliyor. Tedarikçi firmalarda dijitalleşme konusunda kendilerini yenilemeliler" diye konuştu.

OTOMOTİVDEN 648 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, konuşmasında Atatürk'ün İktisat Kongresi'ndeki sözlerini hatırlatarak siyasi bağımsızlığın ancak iktisadi bağımsızlık ile sağlanabileceğini söyledi. O günden bu güne kadar ekonomi hayatında birçok gelişmenin yaşandığını dile getiren Özpoyraz, dijital dönüşümün her sektörde olduğu gibi otomotivde de etkili olduğunu söyledi.

Yerli otomobilin de 2022 yılında yollarda görülebileceğini ifade eden Özpoyraz, "İzmir'de otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren ve dış ticaret yapan firmalar var. 648 milyon dolarlık ihracat geliştiren firmalarımız var. Türkiye'nin ihracatı içinde bir numaralı sektör otomotivdir.  Sektördeki her olumsuzluk ülkemize eksi olarak dönüyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.