Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osman Ergundoğar'ın uykularını kaçıran ceza Ankara'dan döndü

Osman Ergundoğar'ın uykularını kaçıran ceza Ankara'dan döndü

Buca Belediyesi Meclis Üyesi Osman Ergundoğar'ın 1 yıllık kınama cezası Ankara'dan döndü. Yüksek Disiplin Kurulu'nun 6 Ağustosta yaptığı toplantıda aldığı iptal kararını 'resmi olarak olmasa da', sözlü olarak kendisine iletildiğini belirten Osman Ergundoğar, seçme ve seçilme hakkını kaybettiği 1 yıllık kınama cezasının ardından yaptığı açıklamada 'bu ceza benim uykularımı kaçırıyor, uğradığım haksızlık yüzünden uyuyamıyorum' demişti

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 12:28
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Belediyesi'nin 2012 yılı Faaliyet Raporu oylamasına katılmadığı için CHP Buca örgütü tarafından hakkında rapor hazırlanan, İl Disiplin Kurulu tarafından da kınama cezası verilerek 1 yıl süresince partide seçme ve seçilme hakkını kaybeden Meclis Üyesi Osman Ergundoğar bu bayram çifte bayram yaşadı. 6 Ağustosta toplanan Yüksek Disiplin Kurulu Osman Ergundoğar hakkındaki kınama cezası kararını tekrar masaya yatırdı. Konuyu bir kez daha değerlendiren Kurul, 'Grup kararı olmadığı' gerekçesiyle Ergundoğar hakkındaki cezanın iptaline karar verdi.

"ERGÜNDOĞAR: KARAR UYKULARIMI KAÇIRIYOR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


ZATEN SİYASİ BİR KARARDI

Hakkındaki suçlamayla ilgili hem yazılı hem sözlü savunma verdiğini belirten Osman Ergundoğar 'bu kakarın siyasi bir karar olduğunu kurul üyelerine de söyledim. Bana grup kararı var mı diye sordular, yok dedim. Benim hakkında bu kararı veriyorsanız aynı eylemi yapan diğer beş kişiye niye farklı kararı uyguluyorsunuz, bu adil bir karar değil diye vurguladım. Bana faaliyet raporu oylamasına neden girmedin, Başkanın icraatlarını beğenmiyor musun diye sordular, ben de evet beğenmiyorum, o yüzden girmedim diye cevapladım dedi. Cezai işlemin iptaliyle ilgili resmi bir tebliğin kendisine henüz yapılmadığını belirten Ergundoğar, kurul üyelerinden bir kaçıyla yaptığım görüşmede benim hakkımdaki kararın iptal edildiğini bana söylediler diye konuştu.

YENİDEN ADAYIM

Meclis üyeliği için dosya aldığını hatırlatan Osman Ergundoğar 'yeniden adayım. 2 Eylüle kadar resmi başvurumu yapacağım. Dosyamı iptal kararından önce almıştım. Çünkü bu haksız ve adil olmayan kararın kalkacağına inanıyordum' dedi. Hakkında uzaklaştırma cezası verilen diğer meclis üyelerinden Emre Aykut'un önümüzdeki ay yapılacak olan Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında yazılı ve sözlü savunma vereceği öğrenildi. Diğer Meclis üyesi Sevilay Dursun'un dosyası CHP'den istifa ettiği için düşürüldü. Kınama cezası alan diğer meclis üyelerine ise 'bu cezayı fazla önemsemeyin, aynen çalışmalarınıza devam edin' mesajı verildiği öne sürüldü.

NELER YAŞANMIŞTI'

Nisan ayı meclis toplantısında Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar nedeniyle Buca İlçe Yönetimi tarafından İl Başkanlığı'na rapor edilen meclis üyeleri için İl Disiplin Kurulu’ndan şaşırtan bir karar çıkmıştı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda Faaliyet Raporu'na red oyu veren Emre Aykut ve Sevilay Dursun’u 2 yıl süreyle partiden ihraç etti. Osman Ergündoğar’a ise kınama cezası verildi. Ergündoğar böylelikle 1 yıl süreyle partide seçme ve seçilme hakkını kaybetmiş oldu. Ergündoğar, ‘geçerli özrü olmaksızın seçimlerde oy kullanmamak’ nedeniyle “kınama” cezası verilmek istemiyle disipline gönderilen isimler arasında yer almıştı. Aynı gerekçeyle İl Disiplin Kurulu'na gönderilen Meclis Üyeleri Hasan Kurt, Aydoğan Hepdemirgil ve Gülendam Çorak için ise kurul sadece uyarı cezası vermişti.

BU CEZA UYKULARIMI KAÇIRIYOR

Aldığı kınama cezasını değerlendiren Osman Ergundoğar kararın ardından günlerdir uyuyamadığını uykularının kaçtığını belirtmişti. Ergündoğar , “ Günlerdir kendime ve çevremdekilere neden be? Diye soruyorum. Aldığım cezadan dolayı değil. Neden ben'...” dedi. Seçme ve seçilme hakkının elinden alındığını söyleyen Ergündoğar, “Günlerdir düşünüyorum. Neden ben sorusuna bulduğum tek cevap Levent Köstem’e yakın olmam…Benim üzerimden birilerine mesaj verilmek istendiğini düşünüyorum. Ben Levent Köstem’e yakın bir isimim. Kendisi de Buca’da belediye başkanlığı için aday adayı…Bu cezayla siyaset yapılmıştır. Köstem’e ceza veremediler ama yakınındakine vererek bir şeyler anlattılar” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.