Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ortak Akıl’dan ‘ortak manifesto’: ‘Tek adam ve tek siyasi oluşuma karşıyız’

Ortak Akıl’dan ‘ortak manifesto’: ‘Tek adam ve tek siyasi oluşuma karşıyız’

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) 9 Nisan’da yapılacak oda seçimlerinde Ortak Akıl Grubu  tek adam yönetimini  ve tek siyasi partinin uzantısı oluşumunun engelleneceğini ifade ederek yayımladığı manifestoda yönetimde anlayış değişikliğine gidileceğini vurguladı. ‘Tek adam ve tek siyasi oluşuma karşıyız’

  • Ege Postası
  • 24.03.2018 - 13:11

EGEPOSTASI - İzmir Ticaret Odası’nda Nisan’da yapılacak oda seçimlerinde 1992 yılından beri Oda Başkanlığı görevini aralıksız sürdüren Ekrem Demirtaş’ın karşısında bir araya gelen Ortak Akıl Grubu seçimlerde mutlak bir değişim yaşanacağını ifade ederek manifestosunu yayımladı. Temel yönetim değerlerinin paylaşıldığı manifestoda “İzmir Ticaret Odası'nda başta üyelerimize, odamızın kurumsallığına ve kentimizin gelişimine zarar veren tek adam yönetim anlayışının ve tek bir siyasi partinin uzantısı oluşumların egemen olmasının karşısında duruyoruz” denilerek tek adam vurgusu yapıldı.

Ortak Akıl Grubu sözcüsü Salih Özçiftçi’nin yayımladığı manifestoda zihniyet değişikliği yapılması gerekliliğini vurgu yapılarak “Şimdi tüm üyelerimizle birlikte bu zihniyetlerin değiştirilmesi zamanıdır. Eşitlikçi, yenilikçi, üye odaklı, katılımcı, üretken, paylaşımcı, demokratik, daha etkin ve güçlü bir İzmir Ticaret Odası'nı hedefleyen yönetim anlayışının egemen kılınması zamanıdır. Bu toplumsal sorumluluğu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi, odamızın sakini değil sahibi olmaya katkı ve katılımda bulunmaya çağırıyoruz” denildi.

HEDEF YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRMEK

İZTO’ya yeni bir anlayış getirmek üzere yola çıkıldığının ifade edildiği manifestoda “9 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek seçimler sonucunda siz değerli üyelerimizin katkı ve katılımıyla İzmir Ticaret Odamıza yeni bir anlayış gelecektir. Bundan böyle İzmir Ticaret Odasında üyesiyle bütünleşmiş bir yönetim olacaktır.  Çalışma program ve hedeflerimiz meslek komitelerimizden süzülüp gelen proje ve önerileri kapsayacaktır. Çalışma dönemi boyunca projelerimiz; her zaman kapılarımızın açık olduğu üyelerimizin bilgi ve deneyim birikimleriyle, Oda organlarımız kanalıyla tespit edilen öneriler doğrultusunda şekillenecektir” ifadeleri kullanıldı.

ŞEFFAFLIK VURGUSU

İZTO yönetici ve üyelerinin İzmir’in hizmetinde olduğunun da altının çizildiği manifestoda “İzmir Ticaret Odası yönetimi bir kamu hizmetidir. İZTO yöneticileri üyelerinin ve İzmir kentinin hizmetindedir. Bu makamın kişisel çıkarlar için ve tek adam yönetim zihniyetiyle kullanılmaması ayrıca bir siyasi partinin uzantısı olarak görülmemesi, başka noktalara atlamak için bir sıçrama tahtasına dönüştürülmemesi gerekir. Odamıza; Atatürk devrim ve ilkelerine, laik, demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı, katılımcı, üyesine değer veren ve değer yaratan çağdaş yönetim anlayışı hakim olacaktır.  Odamızda birlikte üretip, birlikte yöneterek kurumsal gelişimi, etik değerleri, şeffaflığı sağlamak esas olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.