Dolar 32,4623
%0.05
Euro 34,8139
%0.27
Altın 2.477,730
%0.63
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman yangınlarına karşı havadan denetim

Orman yangınlarına karşı havadan denetim

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı İzmir ve Manisa'da bulunan ormanları havadan ve karadan denetliyor. Orman Bölge Müdürlüğü tetikte

  • Ege Postası
  • 22.07.2017 - 12:22

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, müdürlüklerinin İzmir ve Manisa'daki orman alanlarından sorumlu olduğunu belirtti. 

Hava sıcaklarının artmasıyla bölgede oluşabilecek orman yangınları karşı denetimleri de arttırdıklarını kaydeden Aybal, müdürlüğün orman alanlarında 45 ilk müdahale aracı, 89 arozöz , 27 su ikmal aracı ve 4 helikopter ile yangınlara karşı tetikte beklediklerini ifade etti.

Yangın çıkma ihtimalinin yüksek olduğu zamanlarda yangın helikopteriyle ormanları havadan da izlediklerini söyleyen Aybal, şunları söyledi:

"Orman yangınları ile mücadele etmenin en etkin yolu yangın çıkmadan önce gerekli önleyici tedbirleri almak, çıktığında da erken ve hızlı müdahale etmektir. Bunun için ekiplerin koordine edilmesi, yangın emniyet şeritlerinin ve ormana giriş çıkışların denetlenmesi, çıkacak bir yangına hızlı müdahale edilmesi için en son teknoloji araç ve ekipmanlar kullanıyoruz.

Ocak ayından bu zamana toplam 112 adet orman yangınına müdahale ettik bunun dışında da 183 adet de orman dışı ziraat yangınına müdahale ettik. Vatandaşlarımızdan önemle ricamız gördükleri en ufak dumanı ücretsiz yangın ihbar hattımız olan ALO 177'ye bildirmeleridir." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.