Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman sevgisini anlatıp, ödül kazandılar

Orman sevgisini anlatıp, ödül kazandılar

Orman Genel Müdürlüğü'nün 180. yıl kutlamaları kapsamında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlediği ormanlar ve orman sevgisi temalı resim, afiş-slogan ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2019 - 10:29

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleşen ödül töreni öncesi finalist öğrencileri ve öğretmenlerini makamında ağırlayan İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol, ormanların ve ormancılığın küresel ısınma ile iklim değişikliği tehlikesinin arttığı son yıllarda öneminin daha çok ortaya çıktığını söyledi. Bölge Müdür Vekili Erol, ülkedeki ormanların tesis edilmesi, geliştirilmesi ve yaşatılması için 180 yıldır görev yapan Orman Genel Müdürlüğü'nün tek gayesinin sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde gelecek kuşaklara zümrüt yeşili orman alanları bırakmak olduğunu söyledi. Ormanların korunması ve yaşatılmasının tek yolunun orman sevgisi ve bilincinin artması olduğunu, bunun için de en büyük desteği, geleceğin teminatı olan çocukları yetiştiren anne ve babalar ile öğretmenlerinden alacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol tarafından resim, afiş-slogan ve şiir yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Ödüllerini alan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

DERECEYE GİRENLER

Yarışmada ortaokul öğrencileri arasında resim dalında Konak İmam Hatip Ortaokulu'ndan Zeynep Aydeniz birinci, Urla Balıklıova Ortaokulu'ndan Sadık Korkmaz ikinci, Ödemiş 50. Yıl Ortaokulu'ndan Ceylin Çalık üçüncü oldu. Lise ve dengi okullar afiş-slogan yarışmasında Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nden Uğur Başar birinciliği, Karşıyaka Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nden Uğur Tümer ikinciliği, Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Sibel Dincer üçüncülüğü elde etti. Şiir yarışmasında Menderes Oğan Timinci Ortaokulu'ndan Türkü Cemre Kızıldağ birinci, Gaziemir Şehit Egemen Yıldız Ortaokulu'ndan Aslı Bayram ikinci, Konak Şehit Fazılbey Ortaokulu'ndan Kerime Genişçınar üçüncü oldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.