Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Op. Dr. Kalı, öğrencilere girişimcilikle ilgili ipuçları verdi

Op. Dr. Kalı, öğrencilere girişimcilikle ilgili ipuçları verdi

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, Akademi 24 Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri'nin gerçekleştirdiği seminerde öğrencilere girişimcilikle ilgili ipuçları verdi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2016 - 10:32

DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu'nda Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı ve Biyomedikal Bölümü öğrencileriyle buluşan Kenan Kalı, Gözde Grubu olarak hem inşaat hem de sağlık sektöründe hizmet verdiklerini, Türkiye'de 8 hastaneleri bulunduğunu söyledi.

Girişimciliğin insanın içinde olan doğal bir yetenek olduğunu kaydeden Kalı, öğrencilere fırsatları değerlendirmeleri, iyi gözlem yapmaları ve algılarının açık tutmalarını tavsiye etti.

Profesyonel sağlık işletmeciliğinin çok önemli olduğunu belirten Op. Dr. Kenan Kalı, “İstediğiniz kalitede doktor ve teçhizat bulabilirsiniz. Fakat işinin ehli sağlık işletmecisi bulmak zor. Bu nedenle sizler çok önemli bir bölümde okuyorsunuz. Mezun olduktan sonra iş bulabilmek için kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz” diye konuştu.

Profesyonel bir sağlık işletmecisinin her şeyden önce iyi bir iletişimci olması gerektiğinin altını çizen Kalı, “Sağlık işletmeciliği görevini günümüzde genellikle doktorlar üstleniyor. Her iyi doktor iyi bir yönetici olmak zorunda değildir. Profesyonel yönetici olmak farklı meziyetler ister. Hastane yöneticisiyseniz, görevi ne olursa olsun hastanedeki tüm personelin sizi sevmesini sağlayın. Giremediğiniz hiçbir kapı kalmasın. İnsanları dinleyin ve sizi de dinlemelerini sağlayın. Sağlık işletmeciliğinde hızlı çalışmalı, fakat sonuçları almak için sabırlı davranmayı bilmelisiniz. Hangi işi yaparsanız yapın, işinizin en iyisi olmaya bakın. İlk günkü heyecanla çalışın. Sağlık sektöründe durmak yoktur. Hizmet 7 gün 24 saat sürekli devam etmek zorundadır” ifadesini kullandı.

SAĞLIK HER ZAMAN ÖNEMİNİ KORUYACAK

Sağlık sektöründe kendine önemli bir yer bulan sağlık turizmi konusunda da Türkiye'nin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Op. Dr. Kenan Kalı, bu konuda öğrencilerin mutlaka yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini hatırlattı.

Sağlık sektörünün asla demode olmayacağını, çünkü insan sağlığının doğumdan ölüme kadar öneminden birşey kaybetmediğini anlatan Kalı, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de sağlık alanında hala yapılması gereken birçok şey var. İnsan ömrü uzadıkça sağlığa olan ihtiyaç da artıyor. Çevre kirliliği, GDO'lu besinler, stres, cep telefonları gibi birçok faktör de insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Sağlık alanında yatırım yapmak için doğru fizibilite ve doğru lokasyon seçilmeli. Gözde Grubu olarak Kuşadası, Aydın ve Manisa'da da yeni hastaneler kurmak için kolları sıvadık”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.