Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ölümü izlenen yavru fok sonrası çalışma kararı!

Ölümü izlenen yavru fok sonrası çalışma kararı!

Karaburun ilçesinde yaralı bir yavru Akdeniz fokunun kıyıya vurduktan sonra ölmesinin ardından toplanan Yerel Fok Komitesi, gelecek döneme ait çalışma programını belirledi. Toplantıda, nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz fokları ile ilgili iletişim ve koordinasyonun oluşturulmasına, canlıların yaşam alanlarının korunması için çalışma yapılmasına yönelik kararlar alındı. Herkesin gözleri önünde ölmüştü...

  • Ege Postası
  • 03.10.2019 - 11:11

İzmir Valiliği ve Karaburun Kaymakamlığı'nın oluru ile 2000 yılında oluşturulan ve resmi kurum temsilcilerinin yanı sıra gönüllülerin de yer aldığı Karaburun Yerel Fok Komitesi (KYFK), geçen 16 Eylül'de yaralı bir yavru Akdeniz fokunun Karaburun'da kıyıya vurduktan sonra ölmesinin ardından toplantı yaparak, çeşitli kararlar aldı.
 


Karaburun Emniyet Müdürlüğü, Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığı ve Mordoğan Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ilgili personelin de katıldığı toplantıda, benzer vakaların zamanında tespiti ve çözümünde kurumlar arası koordinasyonun sağlanması için atılacak adımlar konuşuldu. Yarımada'da Akdeniz foku ve yaşam alanlarının korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, ekosistemin korunması kapsamında çalışmalar yapıldığı belirtilen toplantıda, Karaburun Yarımadası'nın denizel alanının planlanmasına yönelik Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKA) kapsamında rapor hazırlanmasına karar verildi. Yine Akdeniz foklarının yaşam alanlarının korunması, potansiyel balık çiftlikleri alanlarının kaldırılması, yasadışı avcılık ve yapılaşmayı önlemeye yönelik çalışmaların öncelik verilmesi de kararlaştırıldı.

Yerel Fok Komitesi, toplantıda ayrıca Karaburun'da Akdeniz fokları ile ilgili iletişim ve koordinasyonun oluşturulması, bilgilendirme ve uyarı panolarının önemli alanlara yerleştirilmesi ile ilgili çalışma başlatılması, ilçede veterinerlik hizmeti veren birim personeline yönelik hasta ve yaralı foklar için ilk yardım programının oluşturulması kapsamında teknik eğitimlerin verilmesini kararlaştırdı. Toplantıda ayrıca Yarımada'da Akdeniz fokları ve yaşam alanlarının korunmasına yönelik eğitim programının oluşturularak başta ilköğretim ve lisede uygulanması, siteler ve muhtarlıklara iletişim ile ilgili duyuruların yapılması, internet üzerinden Akdeniz fokunun anlatılması da kararlaştırıldı.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.