Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olağanüstü süreçte insanüstü gayret

Olağanüstü süreçte insanüstü gayret

İzmir'in en kalabalık ilçesi Buca'da İlçe sağlık müdürlüğü ekipleri korona virüsüyle adeta canla başla mücadele ediyor.

  • Ege Postası
  • 13.05.2020 - 15:01

Filyasyon ekipleri günün büyük bir bölümünü filyasyon çalışmaları yaparak salgının yayılmasını önemli bir derecede engelledi.

"DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Buca İlçe Sağlık Müdürü Murat Köksal tarafından oluşturulan 5 filyasyon ekibi Buca'da korona virüsünün kaynağına inerek salgını durdurmak için özverili bir çalışma yürütüyor. Yaklaşık 8 haftadır her gün sahada çalışma yapan uzman ekipler hafta sonları ve resmî tatiller dahil olmak üzere günün büyük bir bölümünde salgını durdurmak için yoğun çaba sarf ediyor. Tam donanımlı uzman ekiplerin gayretli çalışması 510 bin nüfuslu ilçede vaka sayıları kontrol altına alınmasını sağladı ve yayılmasını engelledi. Süreç başladığından beri yürütülen filyasyon çalışmalarına kendisi de dahil olan Köksal, sahada uzman ekip arkadaşlarıyla birlikte ter döküyor. Çalışmaların önemine dikkat çeken Köksal, Buca gibi yoğun nüfusun olduğu ve metrekareye düşen insan sayısının bir hayli yüksek olduğu ilçede hastalığın yayılma riskinin de büyüklüğüne dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Köksal disiplinli çalışarak riskleri en aza indirmek için gayret gösterdiklerini vatandaşların sağlık bakanımızca yapılan uyarıları dikkate almaları, sorunları ve maske sıkıntıları için, İlçe sağlık müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacaktır.” dedi.

FİLYASYON NEDİR, NASIL OLUR'

Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir.

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Filyasyon çalışmaları bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.