Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okulda kök hücre bağışı

Okulda kök hücre bağışı

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu'nda düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına, veliler ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2017 - 11:48

Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu'nda, kan bağışı toplamak ve milli dansçı olan, lösemi tedavisi gören lise öğrencisi Kaan Özelçam'a kök hücre bulunması için destek vermek amacıyla kampanya düzenlendi. Kızılay'ın eğitim kurumları arasında gerçekleştirdiği 'İzmir sana kanım feda' projesi kapsamında düzenlenen ve saat 08.00'da başlayıp 17.30'a kadar süren kan ve kök hücre bağışı kampanyasına veliler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Gün boyunca 400 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunuldu.

Projeye gönüllü olarak talip olduklarını belirten Okul Müdürü Fatih Kaya, "Biz organizasyonumuzu çok geniş kapsamda tutuyoruz. Yaklaşık 1200 öğrencimiz var. Bunların velilerini ve akrabalarını düşündüğümüzde İzmir rekorunu hedeflemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Özellikle kan bağışı kampanyalarında kadınların katılımının az olduğunu gördük ve biz annelere ulaşmak istedik. Nitekim, annelere, teyzelere ulaştık. Kampanyanın mesai saatinde olması katılım açısından bizim için bir dezavantaj olmasına rağmen şu an okulumuzda yoğun bir bağış söz konusu. Bu büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz" dedi.

Ayrıca, Karşıyaka'daki bir okulda lösemi hastası küçük yaşta bir öğrencinin olduğunu duyduklarını ve çok etkilendiklerini belirten Kaya, "Bunun üzerine kök hücre kampanyasına da katılmaya karar verdik. Kök hücre bağışı gerçekten çok önemli" dedi. (DHA)



 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.