Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğretmenevinde otopark tartışması: Öğretmen, müdürü bıçakladı

Öğretmenevinde otopark tartışması: Öğretmen, müdürü bıçakladı

İzmir'in Tire ilçesinde, otopark tartışması nedeniyle çıkan kavgada Öğretmenevi'nin Müdür Yardımcısı Y.S.K., kendisi gibi öğretmen Y.T. tarafından bıçakla yaralandı. Y.T., çevredeki meslektaşları tarafından etkisiz hale getirilip, polise teslim edilirken, Y.S.K. hastaneye kaldırıldı. İzmir'in o ilçesindeki öğretmenevinde dehşet!

  • Ege Postası
  • 22.11.2017 - 13:03

Tire İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal işleri öğretmeni Y.T., dün otomobilini her zaman olduğu gibi Tire Öğretmenevi otoparkına bıraktı. Kan bağışı kampanyası nedeniyle yoğunluğun bulunduğu Öğretmenevi'nin Müdür Yardımcısı Y.S.K., iddiaya göre, Y.T.'yi otomobilini otoparka bırakmamasını istedi. Bunun üzerine aralarında kısa süreli tartışma çıktı. Y.T., otomobilini otoparkta bırakıp, az ileride bulunan okuldaki dersine gitti. Dersi biten Y.T., saat 12.30 sıralarında otomobilinin yanına döndüğünde Y.S.K. ile aralarında yine tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Y.T., cebinden çıkardığı bıçak ile Y.S.K.'yi bacak ve karnından yaraladı. Çevredeki diğer meslektaşları Y.T.'yi etkisiz hale getirip, olay yerine çağırdıkları polislere teslim ederken, bir yandan da yaralanan Y.S.K'yi araca bindirip, Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Y.S.K.'nin sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Polis, soruşturma başlatırken, gözaltına alınan Y.T., Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Y.T., olayın ardından açığa alındı.

SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA 

Öte yandan Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sen üyeleri Tire Öğretmenevi'nin bahçesinde bir araya gelerek olayı kınadı.

'EĞİTİM CAMİASINI DERİNDEN YARALADI'

Olayın meydana geldiği Tire Öğretmenevi bahçesindeki açıklamaya, çıkan tartışmada yaralanan Tire Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Kuru, Eğitim-Bir-Sen Tire İlçe Temsilcisi Levent Çiftgümüş, Türk Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Füsun Çetin ve Eğitim-İş Sendikası Tire Temsilcisi Zekai Kolay ile bu sendikalara üye öğretmenler katıldı. Basın açıklamasını, sendikalar adına öğretmen Zeliha Üçer okudu. Ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dün Tire Öğretmenevi bahçesinde, Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Kuru'ya menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın yoğun olduğu bir saatte gerçekleştirilen bu menfur saldırının sözde bir eğitimci tarafından yapılması eğitim camiasını derinden yaralamıştır. Bizler bu ülkenin çocuklarına, onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken bir öğretmene yapılan bu saldırıyla eğitim camiası olarak hepimiz saldırıya uğradık, hepimiz şiddete maruz kaldık, hepimiz yaralandık. Bizler tanımadığımız insanlara kan bağışı yapıp birinin ya da birilerinin hayatını kurtarmaya çalışırken; aramızda görmek istemediğimiz, öğretmen sıfatıyla tanındığı için utanç duyduğumuz saldırgan böyle bir ortamda ne yazık ki değerli öğretmen arkadaşımızın birilerine can olabilecek kanını akıtmıştır. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, saldırganlara gereken cezai yaptırımlar mutlaka uygulanmalıdır. Yapanın yaptığı yanına kâr kalmamalıdır. Şiddeti ve şiddetten beslenen insanları kınıyor; camiamızın adını lekeleyen bu insanları aramızda görmek istemediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.