Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrencilere mesleki gelişim ve iş fırsatları anlatıldı

Öğrencilere mesleki gelişim ve iş fırsatları anlatıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi öğrencileri, 'İŞKUR Kampüste' paneliyle kendilerini mesleki yönden geliştirme ve iş bulma fırsatları konusunda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yetkilileri tarafından bilgilendrildi. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ile turizmci yazar Sebahattin Karaca'da turizm sektöründe başarılı olmaları için yapılması gerekenleri tecrübelerinden örneklerle öğrencilere aktardı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2019 - 10:54

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve DEÜ Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi'nin iş birliğiyle, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi'nde, 'İŞKUR Kampüs'te' adı altında panel düzenlendi. Panele, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Filiz Temiz, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, Turizmci Otel İşletmecisi Yazar Sebahattin Karaca konuşmacı olarak katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Metin Kozak'ın da izlediği panelde Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun'un açılış konuşmasını Filiz Temiz'in görsel öğelerle desteklediği İŞKUR'u tanıtıcı sunum izledi. Filiz Temiz, İŞKUR'un ülke içinde öğrencilere her aşamada kendilerini geliştirme ve iş bulma olanakları sunduğunu, mesleki gelişimleri konusunda yardımcı olduğunu, Avrupa'da eğitim görme ve çalışmak için kapıları araladığını söyledi. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Eser ise Türkiye'de ve İzmir'de pastacılık sektörünün durumunu ortaya koydu, mesleğin geleceğinin olduğunu ancak eleman bulmakta zorlandıklarını anlattı. Eser, mesleği seçmeleri halinde kendilerine her türlü desteği vereceklerinin sözünü verdi.

'YABANCI DİL İLİRLEMEDE ÇOK ETKİLİ BİR UNSUR'

Turizmci Sebahattin Karaca'da eğitim ve mesleki tecrübenin iyi bir turizmci olmada ana faktörler olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin okulda aldığı eğitimin sektöre giriş için temel gereklilik olduğuna, eğitimin sektör için birinci basamağı ifade ettiğine vurgu yaptı. Sonraki süreçte başarıyı azim, istek ve çalışmanın belirlediğini, yabancı dilin ilerlemede çok etkili bir unsur olduğunu söyledi. Karaca, "Her şeyden önce mesleği sevmek, insanı sevmek gereklidir. Bu sizlerin motivasyonunu en üst düzeye taşıyacaktır. Karşılaşacağınız zorlukların üstesinden daha kolaylıkla gelebileceksiniz. Turizm mesleği barışı, huzuru, güzelliği ve güvenliği sever. Bu özelliklere önem veriniz. İşinizi tatlı dille, kibarlıkla, nezaketle yapınız. Tertipli ve temiz olmanız size artı değerler katacaktır. Bu sayede vazgeçilmez vasıflı eleman olabilirsiniz" dedi.

Son bölümü öğrencilerin sorularına ayrılan panel, konuşmacılara çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.