Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler tiyatroyla yetişiyor

Öğrenciler tiyatroyla yetişiyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Ortaöğretim Burs Birimi öğrencilerinin tiyatroyla özgüvenleri artıyor ve topluma yararlı birer birey olarak yetişiyorlar

  • Ege Postası
  • 30.05.2018 - 08:32

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi Ortaöğretim Burs Birimi öğrencilerinden oluşan tiyatro grubu, özverili çalışmaları ile bu yıl Haldun Taner’in yazdığı, Türk Tiyatrosu’nun ilk epik tiyatro örneklerinden olan Eşeğin Gölgesi adlı oyunu sahneledi. Oyun, her sene olduğu gibi Çağdaş Yaşam dostu yönetmen Tamer Özşeker ve Çağdaş Gençlik’ten yetişen Salih Emre Tomakin tarafından sahneye kondu. Usta yazar Haldun Taner’in M.S II. yüzyılda yaşamış Adıyamanlı filozof Lucianus’un (Lukianos) bir masalından esinlenerek kaleme aldığı bu toplumsal taşlamanın uyarlamasını da Tamer Özşeker yaptı. Hayali bir ülkede geçen oyunda basit bir kira davası, mülkiyet, vatan, millet davasına dönüşür.  Mahkemeler aylarca, yıllarca sürer ve dava daha yüksek bir yere taşınır.

Oyun, ÇYDD İzmir Şubesi bursiyerleri, aileleri ve gönüllüleri tarafından ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı. Oyunda 6 ve 12. sınıf aralığındaki 19 ÇYDD bursiyeri rol aldı. Bu tür çalışmalar, sanatın, tiyatronun, çocukların kişisel gelişimleri, özgüvenlerinin artması  ve topluma yararlı birer birey olarak yetişmeleri için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.