Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler Atatürk sevgisini anlattı

Öğrenciler Atatürk sevgisini anlattı

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen "10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" nedeniyle ortaokul öğrencilerine yönelik “Atatürk ve Barış” konulu kompozisyon yarışmasında öğrenciler Atatürk sevgisini anlattı; dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

  • Ege Postası
  • 10.11.2018 - 10:15

Kompozisyon yarışması ödül töreni Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu ülkenin lideri sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk’tür 

Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ülkemizin en büyük değeri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölmediğini,  aksine 80 yıldır Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının kalbinde yüreğinde her zaman yaşadığını belirterek,  “Dünya durdukça da bu sevgiyi hiçbir güç, Türk Milleti'nin kalbinden silemeyecektir. Çünkü o yüzyılımızın en büyük lideridir. Verdiği mücadele ile dünyada bir destan yazmıştır. Bugün bir çok ülke bağımsızlığını kazanmışsa bunda Mustafa Kemal Atatürk’ün payı büyüktür. Onu çok iyi anlamak ve bilmek zorundayız Birileri sadece Atatürk’ün adına sığınarak onun düşünceleriniz gizlemeye çalışıyorlar. Oysa ki bize lazım olan onun düşünceleridir. Dünyaya bakışıdır. Topluma bakışıdır. Asla unutmamalı. Onun eserlerine sahip çıkmalıyız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türk halkının önderi, lideri sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk’tür. Başka bir liderin olması mümkün değildir” dedi. 

Kazananlara ödülleri verildi

Yunus Bekir Yurdakul, Oğuz Tümbaş, Hakkı Karadeniz, Filiz Öztürk ve Ayla Sert tarafından oluşturulan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu birinciliği Mustafa Baykaş Ortaokulu’ndan Esin Çolak, ikinciliği Eserkent Ortaokulu’ndan İncinur Değer Erçeşmeli, üçüncülüğü Tahir Merzeci Ortaokulu’ndan Zeynep Aydın elde etti. Seçici kurul özel ödülünü ise Cemil Meriç Ortaokulu’ndan Nurgül Tatlıdil kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız verdi. Selvitopu ayrıca seçici kuruldan Yunus Bekir Yurdakul ile Hakkı Karadeniz’e de günün anısına Ata’nın resminin bulunduğu kahve fincanı hediye etti.

İzmir Marşı ile sona erdi

Törenden sonra Andantessimo Oda Orkestrası sahneye çıkarak  Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Başkan Muhittin Selvitopu da sahneye çıkarak finalde İzmir Marşı'nı coşkulu kalabalıkla beraber söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.