Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş ve Kiraz'da kiraz coşkusu

Ödemiş ve Kiraz'da kiraz coşkusu

İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde kiraz festivali düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 18.06.2018 - 09:25

Kiraz ilçe merkezindeki Hükümet Meydanı'nda başlayan kortej yürüyüşü ilçe halinde sona erdi.

Kortej yürüyüşüne, Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 9 Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüşündeki midilli atları ve süslü develer, törene katılanların dikkatini çekti.

Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, geleneksel hale getirdikleri kiraz festivalinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Olumsuz hava şartlarından Kirazlı kiraz üreticilerinin etkinlendiğini vurgulayan Özçınar, "Festivalimiz ve üreticimiz adına düzenlediğimiz bu festivalde bu sene daha çok şeyler hedeflemiştik. Ama maalesef hava şartlarının olumsuz olması, bazen üreticilerimizi üzebiliyor. Kiraz festivalini iptal etmek istemedik. Üreticiler başımızın tacı, onlarla birlikte olmak bizleri mutlu ediyor. Her zaman yanındayız çiftçimize bu mesajı vermek istiyorum." diye konuştu.

Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak ise, kirazın ilçeyle özdeşleşen bir ürün olduğunu, Türkiye'nin birçok kentine kirazın ilçelerinden gönderildiğini ifade etti.

Ödemiş'in Bademli Mahallesi'nde de kiraz festivali düzenlendi

Ödemiş Belediyesi tarafından Bademli Mahallesi'nde 49. Kiraz Festivali ve 16. Meyve Fidanı Festivali düzenlendi.

Festival alanında düzenlenen törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Bademlili üreticilerin yetiştirdiği kirazları Türkiye’den sonra dünya ülkelerininde de tanındığını ifade etti.

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, "Bademli Mahallesinde yetiştirilen kirazlar ihracatla yurt dışına gönderiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, çizdiği lider ülke Türkiye hedefine ulaşma noktasında İzmir çiftçisi her zaman başta yer almıştır. Bu emekte katkısı olan tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Festival kapsamında bu yılın kiraz güzeli olarak 19 yaşındaki Sinem Genç seçildi.

En iyi kiraz yetiştiricilerine plaketler ve hediyelerinin verildiği tören, sanatçıların söylediği şarkılarla sona erdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.