Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'ten Orta Asya'ya fidan ihracatı

Ödemiş'ten Orta Asya'ya fidan ihracatı

İzmir'in Ödemiş ilçesinden Azerbeycan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan ve Özbekistan'a süs bitkisi ve fidan ihracatı için yapılan ikili görüşmeler sonucu ilk kontratlara imza atıldı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2019 - 14:29

Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi kapsamında Türk Cumhuriyetleri'nden gelen 32 kişilik heyet, ilçedeki süs bitkisi üreticilerini ziyaret etti.

İlçedeki üreticilerin Orta Asya pazarına açılması amacıyla düzenlenen proje kapsamında ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Tarım ve Orman İzmir İl Müdürü Musa Bakan, toplantıda yaptığı konuşmada Ödemiş'in süs bitkisi ve fidan üretiminde ülkenin önde gelen merkezlerinden olduğunu, bunu dünyaya açma noktasında kararlı olduklarını belirtti. 

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rifat Eriş ise URGE Projesi ile yakın gelecekte süs bitkisi ve fidancılık alanında yoğun bir ticaretin olacağını düşündüklerini aktardı.

Kırgızistan'dan gelen temsilci Bekov Torogul Niyazovich, ilk kez geldikleri İzmir ve Ödemiş'i çok beğendiklerini, burada çok kaliteli işlerin çıkarıldığını gördüklerini, uzun yıllar sürecek bir ticari ilişki kurmak istediklerini belirtti.

Özbekistanlı firma yetkilisi Nuriddin Kushnazarov da URGE benzeri bir projeyi ülkelerinde de uygulamak istediklerini kaydetti.

Görüşmelerde ilçedeki üretici firmalar ilk ihracatlar için kontratlara imza attı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.