Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te 'Yayalara yol ver' etkinliği

Ödemiş'te 'Yayalara yol ver' etkinliği

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' etkinlikleri kapsamında, yaya güvenliği konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla, 'Yayalara yol ver' sloganıyla etkinlik düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2019 - 17:29

Zafer İlköğretim Okulu önünde yapılan etkinliğe Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Mümin Sevgen, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, öğretmenler, öğrenciler trafik polisleri katıldı. Öğrenciler, etkinlikte üzerinde 'Öncelik hayatın öncelik yayanın' ve 'Yaya yol ver' yazılı tişörtler giyip, aynı sloganların yazılı olduğu dövizler taşıdı. Öğretmenleri ve trafik polisleri eşliğinde yaya geçidinden yolun karşısına geçen öğrenciler, araçların durup yol vermesini sağladı. Kaldırım boyunca bir süre yürüyen öğrenciler, 'Yayalara yol verin' sloganı attı. Ödemişliler, öğrencilerin eylemine alkışlarla destek verdi.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Mümin Sevgen, trafikte yaya önceliği ve farkındalık yaratmak için Türkiye genelinde 13.00 - 15.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak  trafikte yaya önceliğini esas alan bir etkinlik yapıldığını belirtip, "Her yıl 1700 yayı trafik kazasında kaybediyoruz. Bunu önlemek için bu farkındalığı yaratmak amacıyla okullarımızın önlerinde bugün bu etkinliği düzenleyip, yayalara öncelik verilmesini gündeme getirdik" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.