Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te 'evet' oyu istifası!

Ödemiş'te 'evet' oyu istifası!

AK Partili Mahmut Badem'in belediye başkanı olduğu Ödemiş Belediyesi'nde tartışmalı 41 milyonluk kredi talebine grup kararına karşı gelerek 'evet' oyu verip kredinin meclisten oy çokluğuyla geçmesini sağlayan MHP'li Kudret Özdamar meclis üyeliğinden istifa ettirildi. 41 milyon TL'lik kredi O'nun oyuyla geçti

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 12:31

EGE POSTASI - AK Partili Mahmut Badem'in belediye başkanı olduğu Ödemiş Belediyesi'nin eylül ayı meclisinde gündeme gelen ve oy çokluğu ile geçen Ödemiş Belediyesi'nin İller Bankası'ndan projeler karşılığı kullanacağı 41 milyon TL'lik kredi mecliste istifa getirdi.

İlk üç yıl ödemesiz toplamda 10 yıl vadeli kullanılacak olan 41 milyon TL'lik kredi için CHP grubu ile MHP'li meclis üyeleri Anıl Selek, Ceyhun Kınlı ve Derya Coşkun karşı çıkmıştı. Ancak MHP'li meclis üyesi Kudret Özdamar, grup kararına karşı gelerek 'evet' oyu verdi. Özdamar'ın 'evet' oyuyla kredi talebi meclisten oy çokluğuyla geçti.

MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİRİLDİ
MHP içinde yaşanan çatlak beraberinde istifa getirdi. Parti il başkanlığı ve ilçe başkanlığı Özdamar'a grup kararına uymadığı gerekçesiyle "istifa et" dedi. Ancak Özdamar'ın partiden değil de meclis üyeliğinden istifası istendi. Baskı sonrası Özdamar meclis üyeliğinden istifa etti. Özdamar'ın meclis üyeliğinden istifa etmesi sonrası meclis aritmetiğinde bir değişiklik yaşanmadı. Özdamar'ın yerine MHP'den Sedat Turman meclise girdi.

AK Parti'de Belediye Başkanı Mahmut Badem dışında 15 meclis üyesi var. CHP 12, MHP ise 4 kişiden oluşuyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.