Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş OSB'de yer tahsisine başlandı

Ödemiş OSB'de yer tahsisine başlandı

İzmir Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk üretim, 2019 yılında başlayacak. Altyapı çalışmalarının ardından sanayicilere yer tahsisi yapılma aşamasına gelinen bölgede çalışmalar son hızla devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 11.02.2018 - 11:50

1994 yılında kurulmasının ardından uzun süre atıl durumda bekleyen ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın teşviki ve AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in öncülüğünde 2014 yılında çalışmaların yeniden başladığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde  mutlu sona yaklaşıldı. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların tamamlanmasına çok az bir süre kala, yatırımcılarla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ödemiş Nikah Sarayı'nda düzenlenen toplantıya Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, meclis üyeleri ve yatırımcılar katıldı.

"HAYALDİ GERÇEK OLDU"

Toplantıda konuşan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz,  "Hayal gibi görünen Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve EBSO Başkanı Sayın Ender Yorgancılar ile birlikte 2014 yılında ele alındı ve çalışmalara başlandı. Hepimiz hedefe kitlendik. Beklediğimiz günler geldi. Bölgenin iyi bir şekilde sanayiye adım atmasını temenni ediyoruz" dedi. Organize Sanayi Bölgesi hakkında sunum eşliğinde genel bilgiler veren Ödemiş Belediye Başkanı ve Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, "Ödemiş, Organize Sanayi Bölgesi, 20 yıl boyunca tabela organize sanayi bölgesi olarak kalan, bu süreçte ineklerin otlatıldığı mera olarak kullanılan bir alandı. EBSO, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve müteşebbis heyeti üyelerinin desteği ile bölgede çalışmalar hız kazandı. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, 1984 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra bakanlıktan destek alan ikinci organize sanayi bölgesidir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ile yol, kanalizasyon, su altyapı çalışmaları yapılırken, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile elektrik alt yapı işlerinin yapılması sağlandı. Türkiye'de ilk kez bir Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapı çalışmaları bitmeden, saha hazır hale gelmeden, parsellerin tamamı talep gördü" dedi. Katılımcılar, toplantı sonrası Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaparak, bilgi aldı.

2019'DA İLK SANAYİ TESİSLERİ ÜRETİME BAŞLAYACAK

Sanayi parsel alanı 53.3 hektar olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde 45 parsel bulunuyor. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki parsel büyüklükleri 5 bin ile 40 bin metrekare arasında değişiyor. Gıdadan otomotive, makineden plastik sanayisine ülke ekonomisine can veren birçok sektör şimdiden OSB'de yerini aldı. OSB'de 2019 başında ilk sanayi tesislerinin üretime başlaması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.