Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş Devlet Hastenesi'nde sona gelindi

Ödemiş Devlet Hastenesi'nde sona gelindi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yatırılan 250 yatak kapasiteli, yeni, modern devlet hastanesinde sona gelindi. Ufak tefek eksiklikleri tamamlanmaya çalışılan hastanenin 2018 yılı Şubat ayında hizmet açılmasını hedeflendiğini bildirildi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2017 - 11:54

Zafer Mahallesi'ndeki 3 bin 260 metrekarelik alana, TOKİ tarafından inşaatına 2011 yılında başlanan 3 ve 4'er katlı toplam 9 bloktan oluşan tamamlandığında beş yıldızlı otel görünümünde olacak modern devlet hastanesinde standartlara uygun 8 ameliyathane, 73 poliklinik odası, her türlü konforun bulunduğu toplam 128 tek ve çift kişilik oda, 29 yoğun bakım yatağı ve helikopter pisti yer alacak. Tamamı alüminyum kompozit kaplanan hastane yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane hazırlama (Validasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından hizmete başlayacak.

Ödemiş'in yanı sıra Kiraz ve Beydağ ilçelerine de hizmet verecek hastanenin açılışının Şubat ayına kadar yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, girişine palmiye ağaçları dikilmeye başlanan hastaneyi Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak ile gezip, bilgi aldı. Başhekim Koçak, hastanelerinde eksik kadroların bulunduğunu belirtip, "Bunların giderilmesi için çalışıyoruz. Hastanemizde dahiliye uzmanı, ğöğüs cerrahı, ortopedist, beyin cerrahı ve bir de cildiye uzmanı göreve başladı. Şu an  hastanemizde 1 psikiyatri 2 çocuk, 2 kadın doğum, 1 göz, 1 dahiliye, 1 ortapedi, 1 kardoloji,1 üroloji, 1 anastesi ve 1 acil servis doktoruna ihtiyaç vardır. Sağlık Bakanlığı tarafından 13 uzman kadrosu verildi. Ancak 2 gün sonra, durumları netleşecek" dedi.

Ödemiş'e modern bir devlet hastanesi kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Mahmut Badem de, "Hastanedeki eksik kadroların acilen tamamlanması için, Ankara'ya  gittik. Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte sorunlarımızı anlattık. Bundan sonra hasta olan vatandaşlarımız hiç bir yere gitmeden Ödemiş Devlet Hastanesi'nde dertlerine çare bulacaklar. Hastanemiz muhtemelen önümüzdeki  Şubat  ayında hizmete açılacaktır" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.