Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş 15 Temmuz şehitlerini andı

Ödemiş 15 Temmuz şehitlerini andı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 15 Temmuz şehitleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programla anıldı.

  • Ege Postası
  • 16.07.2017 - 12:08

15 Temmuz darbe girişimin birinci yıldönümü nedeniyle Ödemiş Saraçoğlu Stadı önünde düzenlenen anma programına Ödemiş Kaymakam Celil Ateşoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı Celil Tekin, Ödemiş İlçe Emnniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hüyüktepe, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, MHP Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz, Saadet Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt ve çok sayıda Ödemişli katıldı.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı'nı çaldığı marşlarla başlayan programda, şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Kalabalık, ellerindeki Belediye tarafından dağıtılan Türk bayraklarını hepbirlikte sallayarak şehitleri andı.

Kalabalığa seslenen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "1 yıl önce bu saatlerde Boğaziçi Köprüsü'nde bugünkü adıyla, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir avuç üniformalı hainin başlattığı ve onların  akıl hocalarının çizdiği yolda, ilk kalkışmanın başladığı saatlerdeyiz. Ama ne var ki o ilk anın şaşkınlığı ile ne olduğunu öğrenmeye çalışan bir avuç İstanbullu'nun, bir avuç ülke sevdalısının, 'Acaba bir terör olayı mı var'' şaşkınlığını giderdiği andan itibaren  tanklara 'dur' dediği, mermilere karşı çıktığı bir geceden bahsediyoruz. Şehit ve gazilerimiz oldu ancak bir şeyi elde etmiş durumdayız.

Elde ettiğimiz şey, önce Çanakkale'de ardından da İzmir de, Ödemiş'te, Antalya' da, Gaziantep'te işgalcilere, 'dur' diyenlerin torunlarını dikkate almadan hesap yapanların hesabının boşa çıktığı günün yıl dönümü olması. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından  Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe gecesi yaşananların yer aldığı slayt gösterileri dev ekranda izlendi. Görüntüleri izleyen vatandaşlardan bazıları duygulanıp, ağladı. Slayt gösterilerinden sonra  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. Anma programı gece boyunca çeşitli etkinlilerle devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.