Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Odalardan flaş koronavirüs kararı! Mart toplantıları iptal

Odalardan flaş koronavirüs kararı! Mart toplantıları iptal

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) aldığı karar doğrultusunda EBSO, İZTO ve İTB Mart ayı meclis toplantılarını koronavirüs karşısına alınan tedbirler kapsamında iptal etti. Odaların Nisan ayında iki meclis toplantısı yapma kararı aldığı bildirildi. Odalardan flaş koronavirüs kararı

  • Ege Postası
  • 17.03.2020 - 11:14

EGEPOSTASI- Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak ilan edilen korona virüse karşı tedbirler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı odalardan İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası, mart ayı içinde yapacağı meclis ve konsey toplantılarını iptal etti.

İptal gerekçesinin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı önlemler arasında 15 kişiyi geçen toplantıların iptal edilmesi yönündeki tavsiye kararı etkili olduğu belirtildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) iletilen duyuruda;

"Oda/Borsa mensuplarımızın Yeni Koronavirüs'ten (Covid-19) etkilenmesinin önlenmesi ve virüsün yaygınlaşmasının engellenmesi amacıyla TOBB ve Oda/Borsalarımızca gerçekleştirilecek toplantıların ileri bir tarihe ertelenmesi konusunda Ticaret Bakanlığından görüş sorulduğu, Bakanlık görüşü çerçevesinde, Mart ayında yapılması planlanan Konsey toplantıları ileri bir tarihe ertelendiği, aynı şekilde, Bakanlıkça; Oda ve Borsalarca Mart ayında yapılması gereken Meclis toplantılarının da Nisan ayının son haftasında gerçekleştirilmesinin, Nisan ayında 2 Meclis Toplantısının birden yapılmasının uygun olacağının değerlendirildiği, Bunun yanında, Mart ayında yapılması gereken Müşterek Meslek Komitesi Toplantılarının ve benzeri diğer kalabalık etkinliklerin de Nisan ayının son haftasından sonra gerçekleştirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmektedir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.