Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Odadan flaş uyarı; Afet niteliğinde acı sonuçlar olmasın

Odadan flaş uyarı; Afet niteliğinde acı sonuçlar olmasın

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi Başkanı Saadet Çağlın, iş kazalarının iş cinayetlerine dönüşmemesi denetimlerin arttırılması gerektiğini bildirdi.  Odadan flaş uyarı;

  • Ege Postası
  • 12.10.2017 - 09:17

Çağlın, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ Rafinerisinde boş ürün tankında bakım sırasında gaz sıkışmasının neden olduğu sanılan patlama ile hayatını kaybeden 4 kişinin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. 

Aliağa'nın Türkiye'nin en büyük petrokimya tesislerinin de içinde bulunduğu ağır sanayi bölgesi olduğuna dikkat çeken Çağlın, termik santraller, haddehaneler, gemi söküm ve diğer kimya tesislerinin en yüksek iş sağlığı ve güvenliği şartlarında çalışması gereken kurumlar olduğunu vurguladı. 

Çağlın, oda olarak birinci deprem bölgesindeki Aliağa Sanayi Bölgesinde yaşanacak iş kazalarının afet niteliğinde acı sonuçlar doğurabileceği konusundaki düşüncelerini kamuoyu ile sürekli paylaştıklarını ifade etti. 

Çağlın şunları kaydetti:

"2012 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yayınlanan bir çok yönetmelikler, 2010 yılında yayınlanan ama sürekli uygulanması ertelenen Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik gibi Tehlikeli Kimyasalların Yönetimi ile ilgili tam anlamıyla uygulanamadan değişiklik yapılan, maalesef gerçek anlamda iş hayatımızda uygulayamadığımız bir çok mevzuatımız var. İş Güvenliği Uzmanı olarak tanımlayıp işlevsizleştirilen, sorumlu tutulup yetkisiz kılınan meslektaşlarımızın elini kolunu bağlayarak, kanunun gereksinimlerinin kağıt üzerinde karşılandığı, kimya tesislerinde en yüksek hassasiyetin gösterilmesi gereken işleri yüklenici firmalara devrederek, sıkı denetimlerin yapılmadığı işletmelerimizde ne yazık ki iş kazaları bağıra bağıra geliyorum diyor ama gerçek sorumluların kör ve sağır yaklaşımları bu acıları yaşamamıza sebep oluyor. Patlama ve can kayıplarının sebebi, açılan adli ve idari soruşturmalar sonunda açığa çıkacaktır, ihmali olanlar cezalandırılacaktır ama kaybettiğimiz canlarımızı geri getirmeyecektir. İş kazalarının iş cinayetlerine dönüşmemesi için ilgili bakanlıkları mevzuatların uygulanması, ertelenmemesi ve etkin denetimler için göreve çağırıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.