Dolar 32,5555
%0.05
Euro 34,9404
%0.32
Altın 2.425,520
%0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O mühendis için açıklama geldi

O mühendis için açıklama geldi

15 Temmuz gecesi darbecilerin bastığı TRT’ye getirilen 4 sivilden birisinin HAVELSANyazılım mühendisi Onur Demircan olduğu ortaya çıkmıştı. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından elektronik postayla istifa eden Demircan'ın ABD'ye kaçtığı belirlendi. HAVELSAN'dan konuyla ilgili açıklama geldi

  • Ege Postası
  • 23.08.2016 - 19:08

Şirketin Demircan'ın TRT binasında bulunduğunun 17 Ağustos'ta televizyonlarda yayınlanan görüntülerle öğrendiği, Emniyete bilgi verildiği belirtildi.

Darbe girişimi gecesi sıkıyönetim bildirisini okumak için Ankara'daki TRT Genel Müdürlüğü'nü basan cuntacıların yanında 4 sivil mühendisin olduğu ortaya çıkmıştı.TRT'yi basan cuntacılar yakalanarak tutuklanırken söz konusu siviller hala firari. Ogece TRT baskınının başında FETÖ'cü darbe girişiminden bir gün önce Kosova'dan Ankara'ya gelen eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Albay Muhammet Tanju Poshor bulunuyordu.

TRT baskınına ilişkin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen savcılık ve emniyet, cuntacıların yanında görülen sivil şahısların kimliklerini tespit etti.

Yeni Şafak'ın haberine göre TRT'ye giren bu kişilerden birisinin HAVELSAN'da çalışan Onur Demircan olduğu anlaşıldı. HAVELSAN'da yazılım mühendisi olan Demircan'ın ABD'ye kaçtığı belirlendi. Kalkışmanın ertesi günü ABD'ye uçtuğu kaydedilen Demircan'ın elektronik posta aracılığıyla da kuruma istifasını gönderdiği ortaya çıktı. Haberde bir işlem yapılmadan istifanın kabul edildiği belirtildi. Görüntülerde kimliği tespit edilen bir diğer sivilin ise FETÖ bağlantılı bir yazılım şirketinde çalıştığı ortaya çıkarıldı. Lacivert tişörtlü bu kişinin de daha önce HAVELSAN'da mühendisi olarak çalıştığı tespit edildi. Söz konusu mühendis ile görüntülerdeki 2 kişi darbe girişimi sonrası kayıplara karıştı.

HAVELSAN AÇIKLAMA YAPTI

HAVELSAN'dan yapılan açıklamada ise Onur Demircan'ın darbe girişimi öncesinde 15-29 Temmuz arasında prosedürlere uygun olarak yasadan doğan yıllık izin hakkını kullandığı, işbaşı yapacağı tarih olan 1 Ağustos Pazartesi günü ise ıslak imzalı istifa dilekçesi ve üzerine zimmetli kimlik kartlarını bir yakını vasıtasıyla şirkete gönderdiği kaydedildi.

Açıklamada iddianın aksine mevzuat gereği istifanın tek taraflı bir irade beyanı olup, bu beyan işverene ulaşır ulaşmaz hukuki sonuçlarını doğurduğuna dikkat çekilen açıklamada, istifanın işleme alınması asla işverenin kabulüne ya da takdirine bağlı olmadığı belirtildi.

"ŞİRKET TELEVİZYON GÖRÜNTÜLERİYLE ÖĞRENDİ"

Şirketin, Onur Demircan’ın 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminde teröristlerle birlikte hareket ettiğini ve TRT binasında bulunduğunun tüm Türkiye ile birlikte 17 Ağustos'ta televizyonlarda yayınlanan görüntülerle öğrendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüntülerin yayınlandığı haberlerde şahsın kimliğinin belirlenemediği belirtilmiş ve bunun üzerine şirketimiz yönetimi derhal Emniyet Genel Müdürlüğüne şahsın kimliğini bildirerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmiştir. Şahısla ilgili haberler, şirketimizden istifa ettikten sonra çıkmış olmasına rağmen HAVELSAN yönetimi duyarlı davranarak yetkilileri derhal bilgilendirmiştir.

HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi Ticaret AŞ, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ait bir şirket olup her zaman Türkiye’nin çıkarlarına hizmet etmiş ve her türlü ihanete karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olmuştur ve bu duruşunu da her zaman koruyacaktır" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.