Dolar 32,5028
%0.17
Euro 34,8260
%0.3
Altın 2.488,150
%1.05
Bist-100 9.548,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O imza tamam

O imza tamam

İzmir Barosu Başkanlığı'ndan CHP Konak Belediye Başkan aday adaylığı için istifa eden Sema Pekdaş, CHP’ye üyelik başvurusunda bulundu daha sonra aday adaylığı dosyasını teslim etti. Pekdaş’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da eşlik etti. Pekdaş, ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun kendisine rozet taktığı sırada, “ Solculuğum tartışılmaz. Tek tartıştırmayacağım şey o” dedi.Kocaoğlu ise Pekdaş’ın Baro başkanıyken verdiği mücadeleyi hatırlattı, “Partimize güç katar “ dedi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2013 - 16:40
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Barosu Başkanlığı'ndan yasal süre içinde istifa eden Sema Pekdaş, CHP Konak Belediye Başkan aday adaylığı için gereken ikinci adımı attı. Pekdaş, CHP Konak İlçe Binası’na giderek üyelik başvurusunda bulundu, aday adaylığı dosyasını teslim etti. Pekdaş’ın ismini Konak için Genel Merkez’de gündeme getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da eski Baro Başkanı’na eşlik etti, üyelik başvurusuna 'referans' olarak imza attı. Pekdaş, İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun kendisine rozet taktığı sırada, “ Solculuğum tartışılmaz. Tek tartıştırmayacağım şey o” dedi.Kocaoğlu ise Pekdaş’ın Baro’da başkanıyken verdiği mücadeleyi hatırlattı, “Partimize güç katar “ dedi.


BİRİKİMİMİ YEREL YÖNETİMLERDE KULLANMAK İSTİYORUM
İnsanların birikimlerini ve öğrendiklerini başka bir alanda verimli olmak hizmet sunmak için kullanması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Pekdaş, “ Baro’da belli değerler yarattık, belli mücadeleler verdik. Yerel yönetimlerde birikimimi hizmet olarak değerlendirmek vatandaşa ulaştırmak istedim” dedi.

ABESLE İŞTİGAL
İsminin Konak için gündeme geldiği ilk günlerden itibaren, İzmir Barosu başkanıyken gazetelere verdiği röportajda “Ne Atatürk rozeti, ne Türk Bayrağı, ne türban” sözleri nedeniyle hedefe konulan, ve 'CHP'ye üye bile değil' eleştirileriyle yüz yüze kalan Pekdaş, parti çalışmalarında hukukçu olduğu için yer almadığını ifade etti, “Partililiği tartışanlarla tartışmaya girmiyorum. 7 yıl meclis üyeliği yaptım. Partinin kongrelerinde kurultaylarında divan üyeliği yaptım.Yönetimlere aday oldum. Yapılan eleştirileri tartışmaları abesle iştigal olarak görüyorum” diye konuştu.

CHP’YE GÜÇ KATAR
Pekdaş’ın ismini Genel Merkez’de dile getiren ve Konak adaylığı için tam destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pekdaş’la birlikte ilçe binasına gelmeyi kendisinin talep ettiğini belirtti. Pekdaş’ın Baro başkanı olarak kentte önemli bir mücadele verdiğini hatırlatan Kocaoğlu, “ Çevre ve kadın hakları yönünde de mücadeleleri oldu. Onun gibi birinin partimize kazandırılması, aday olması CHP’ye güç katar. Onun için yanındayım ve geldim” diye konuştu. Kadınların belediye başkanı, meclis üyesi olması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, “Kadın adaylarının partimizin her kademesinde fazla olmasından yanayım” dedi.


RAKİBİ GÖRDÜM VE...
Kocaoğlu, aday adaylığı başvurusuyla ilgili olarak sorulan soru üzerine, “ Belli beklentilerim vardı. Rakibin adayına göre karar vermek istedim. Rakibi gördüm. Başvurumu yaptım. İzmirlilere kendimizi emanet ettik” ifadelerini kullandı.

1999'DA BALÇOVA'DA ÖN SEÇİMİ KAYBETTİ
1992-1997 yılları arasında Balçova ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevlerinde bulunan ve bu sürede hem Yüksel Çakmur hem de Burhan Özfatura'yla çalışan Sema Pekdaş 1999 Yerel seçimlerinde Balçova'da CHP'den ön seçime girmiş ancak sandıktan çıkamadığı için aday olamamıştı. 2000'li yıllarda partisinden istifa eden Sema Pekdaş 1987 yılından beri üye olduğu İzmir Barosu'nda başkanlık görevini yürütürken, adaylık için yasal süre dolmadan CHP Belediye Başkan aday adaylığı için istifa etmişti. Pekdaş uzun bir aradan sonra yeniden CHP'li olmak için resmi prosedürün tamamlanmasını bekliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.