Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçelerin başkanları belli oldu

O ilçelerin başkanları belli oldu

Belediye başkan ve meclis üye aday adayı olmak için görevlerinden istifa eden başkanlardan beşinin yerine kimlerin geleceği belli oldu. 12 başkan görevi bırakmıştı

  • Ege Postası
  • 15.10.2018 - 10:15

EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de, genel merkez genelgesiyle belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmeleri gereken il ve ilçe yöneticilerine verilen sürenin 12 Ekim’de dolmasıyla beraber 12 ilçe başkanı görevlerinden istifa ederek aday adayı oldu. Beş ilçede yeni başkan belli oldu.

İl yönetiminde il sekreteri Birgül Değirmenci ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay görevinden istifa ederek Konak ilçe  belediye başkan aday adayı olma tercihinde bulundu. Türkbay ve Değirmenci’nin yerine yedeklerden Ali Ekber Yıldırım ve Şirin Akgül geldi. İl yönetim kurulundaki görevlendirmenin nasıl olacağı ise yarın gerçekleşecek yönetim kurulu toplantısıyla belirlenecek.

KİMLER HANGİ GÖREV İÇİN İSTİFA ETMİŞTİ'

İlçe başkanlarından Menderes’te Ahmet Pala, Çiğli’de Utku Gümrükçü, Aliağa’da Özcan Durmaz, Çeşme’de Ekrem Oran, Karaburun’da Bülent Çumçum, Tire’de Hakan Şenoyar, Beydağ’da Feridun Yılmazlar, Seferihisar’da İsmail Yetişkin, Dikili’de İsmail Hakkı Şener ile Güzelbahçe’de Kazım Çam görevlerinden istifa etti. Çam dışındaki ilçe başkanları belediye başkan aday adayı olacaklarını açıkladı. Bayındır’da ise ilçe başkanı Behzat Aydilek, tepki istifası verdi ve siyasetten de çekildiğini açıkladı. Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur da istifa eden başkanlar arasında yerini aldı.

BEŞ İLÇEDE BAŞKANLAR BELLİ OLDU

Boşalan ilçelerden beşinin yeni başkanları ise netleşti. Çeşme’ye Sait Kavasoğulları, Beydağ’da Mehmet Soğukkuyu, Dikili’de Hasan Altıparmak ilçe başkanı oldu. Ali Argon Kuleli ise Karaburun’da ilçe başkanı olarak belirlendi. Kuleli’nin tebliği henüz il başkanlığına gelmedi. Çiğli'de yönetim kurulunun, Mert Özcan'ı başkan seçti. Geri kalan ilçelerin yeni başkanlarının kimler olacağı ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve genel merkezin onayıyla belirlenecek.

'HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIM'

İstifa eden ilçe başkanı sayısını 12 olarak açıklayan CHP örgütünde Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'ın istifasını geri çekti. Canbaz, her türlü göreve hazır olduğunu kaydetti. İlçe başkanlığı görevini sürdürdüğünü vurgulayan Canbaz, "Örgütümün başında görevime devam ediyorum. Önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulduğunda, partimin bana vereceği her türlü göreve hazır olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.