Dolar 32,4906
%0.13
Euro 34,7509
%0.09
Altın 2.489,880
%1.12
Bist-100 9.521,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçede 'AK Parti çelengi unuttu' iddiası

O ilçede 'AK Parti çelengi unuttu' iddiası

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci yılında anıldığı Selçuk'taki törenlerde AK Parti'nin çelengi unuttuğu, tören sonunda alelacele getirilen özensiz çelengin anıta bırakıldığı öne sürüldü. İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, Bu durum aydınlık yüzlü, Atatürk ve devrimlerine tartışılmaz bir bağlılığa sahip yurttaşların yaşadığı kentimize yakışmadı. Selçuk'ta yaşanan bu saygısızlığı şiddet ve esefle kınıyorum.” dedi. CHP İlçe Başkanı'ndan sert sözler

  • Ege Postası
  • 10.11.2018 - 10:23

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı nedeniyle Selçuk’taki düzenlenen anma töreninde çelenk krizi yaşandı.

Selçuk Hükümet Konağı yanında bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen anma törenine Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, Selçuk’taki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları katılarak Anıta çelenk sundu.

Tören kapsamında sırasıyla Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediyesi Atatürk’ün huzuruna çelenk sunumu yaparken iddiaya göre ardından anons edilen iktidar partisi çelengi Atatürk’ün huzuruna bırakılmadı. Tüm siyasi partilerin çelenkleri alanda hazır bulunurken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çelengi yönetim kurulu orada bulunmasına rağmen alanda yerini almadı.

Çelenk sunumlarının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geciken çelengi Atatürk’ün huzuruna İlçe Başkanı Halil Düztaş tarafından bırakıldı.

"ESEFLE KINIYORUM"

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, yaşanan çelenk krizi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Aslında hiç de yabancı olmadığımız, AKP'nin Atatürk'e ve devrimlerine karşı tutumu bugün de Selçuk'ta yaşandı. İktidar Partisi çelengi atamızın huzuruna konulmadı. Yıllardır AKP yöneticilerinin her 10 Kasım’larda hasta olup Ata'nın huzuruna çıkmaması ve törenlere katılmamasının ardından bugün de üzülerek AKP Selçuk İlçe Teşkilatı’nın Atatürk Anıtı’na koyacağı çelengi unutması ve sonrasında apar topar özensiz bir şekilde tören sonuna çelenk yetiştirmesi Selçuk kamuoyunu ve en çok da Selçuk’taki AKP'ye oy veren vatandaşlarımızın vicdanını yaralamıştır. Bizler biliyoruz ki Ata'ya saygı ve bağlılık sosyal medyada veya yazılı basında sayfa sayfa ilan vermekle değil onu anlamak, onun emanetine sahip çıkmak ve bir gün de olsa ona bağlılığı göstermek bir görevdir. Selçuk'ta yaşanan bu talihsizlik ve iş bilmezliğe üzülerek şahit olduk. Bu durum aydınlık yüzlü, Atatürk ve devrimlerine tartışılmaz bir bağlılığa sahip yurttaşların yaşadığı kentimize yakışmadı. Selçuk'ta yaşanan bu saygısızlığı şiddet ve esefle kınıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.