Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O iddialarla ilgili Boztepe ve Avdan’dan çelişkili açıklama!

O iddialarla ilgili Boztepe ve Avdan’dan çelişkili açıklama!

CHP Çiğli Meclis Üyesi ve Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan, Egepostası’nın gündeme getirdiği “Neptün Soyer'e çirkin sözler iddiası” başlıklı habere her iki isimden açıklama geldi. AK Partili meclis üyesi Boztepe “Haber tamamen uydurmadır” diyerek konuşmadığını iddia ederken, CHP’li Mustafa Avdan ise “Neptün Hanımın kooperatiflerdeki başkanlığı konuşuldu. Ben de şunu dedim: "Hüsnü Bey, bu konu Büyükşehir’i ilgilendiriyor. Burada bu konuşmalara cevap verecek birileri yoktur. Bu konuyu konuşacaksan Büyükşehir’de konuş" diyerek yaptığı açıklama ile Boztepe’yi yalanladı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2020 - 22:29

EGEPOSTASI- Çiğli Gıda Şirketi’ne bağlı Akvaryum Kafede geçen hafta Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Çiğli Meclis üyesi Mustafa Avdan ile AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yemekte buluşmuş ikili arasında geçen konuşmalarda AK Partili Boztepe’nin ilerleyen saatlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer hakkında hakarete varan çirkin sözler kullandığı iddiaları kafe çalışanı CHP ilçe eski yöneticisi Nail Uylaş tarafından ortaya atılmıştı. İddialar gündeme bomba gibi düşerken, konunun muhatabı olan AK Partili Boztepe ve CHP’li Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan’dan iki farklı açıklama geldi.

AK Partili Boztepe Haber tamamen uydurmadır" diyerek böyle bir konuşmanın olmadığını iddia ederken, CHP’li Avdan “Masada Neptün Hanımın kooperatif başkanlığını konuştuk” diyerek AK Partili Boztepe’yi yalanladı.

MASADA NEPTÜN HANIMIN KOOPERATİF BAŞKANLIĞI KONUŞULDU

Avdan sözlerine şöyle devam etti;  

“AK Parti Meclis Üyeleri Hüsnü Boztepe, Harun Dursun ve Sezgin Özgen ile Akvaryum Kafede bir araya geldik. Masada, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in eşi Neptün Hanımın kooperatiflerdeki başkanlığı konuşuldu. Bende şunu dedim: “Hüsnü Bey, bu konu Büyükşehir’i ilgilendiriyor. Burada bu konuşmalara cevap verecek birileri yoktur. Bu konuyu konuşacaksan Büyükşehir’de konuş.”

İŞTE UYLAŞ'IN İFADESİ:

"CHP İL BAŞKANLIĞI’NA

Çiğli Belediyesi Çiğli Gıda Şirketi’ne bağlı Akvaryum Cafe&Restaurant’ta garson olarak çalışmaktayım. 04.08.2020 tarihinde akşam saatleri içerisinde saat 22:00 sularında aşağıda açıklayacağım olay meydana gelmiştir.
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Çiğli Belediye Üyesi Mustafa AVDAN, AKP Belediye Meclis Üyesi Hüsnü BOZTEPE ve kimliklerini bilmediğim iki kişi içkili yemek esnasında: AKP Meclis üyesi Hüsnü BOZTEPE, Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Tunç SOYER’in eşi Neptün SOYER hakkında aşağılayıcı şekilde konuşmaya başladı. Bu aşağılayıcı şekilde konuşmasını masada birlikte oturduğu CHP Çiğli Meclis üyesi ve Belediye Başkan yardımcısına sohbet edermiş gibi söylemlerini devam ettirdi. Başkan Yardımcısı Mustafa AVDAN bu diyaloğa rağmen tepki göstermeden gülerek dinliyordu. Ben de bir partili olarak bu haksız hakaret içeren durumu içime sindiremedim. Mustafa AVDAN’a: ‘’AKP’li bir Meclis Üyesinin Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın eşine yapılan aşağılayıcı ve hakaret içeren söz ve davranışlara neden izin veriyorsunu? Bu kabullenecek bir durum değil. Buna müsaade etmeyiniz’’ diye söylemde bulundum. Bu söylemim üzerine: ‘’Bu konuyu  savunmak sana mı kald? Sen ne karışıyorsu? Sen kimsin lan'’’ diyerek beni azarladı. Bende CHP üyesi olduğumu, CHP Karşıyaka eski İlçe Yöneticisi olduğumu söyledim. Bunun üzerine olayı inkar etmeye çalıştı ve hakaret etmeye başladı. Bana hakaret etmemeleri konusunda uyardım. Buna rağmen Mustafa AVDAN ve Hüsnü BOZTEPE hakaretlerine devam etti. Olayın büyümesini önlemek adına çalışma arkadaşlarım beni ortamdan uzaklaştırdı. Daha sonra Çiğli Belediyesi Çiğli Gıda Şirketi Genel Müdürü Halis ÖZCAN restorana gelerek, Tesis Müdürü Sercan Eroğlu’ndan tutanak tutulmasını isteyerek, tutanak tutulmasını sağlamıştır. Tutanağa tanık olarak tesiste görevli güvenlik görevlerinin isimlerini ve imzalarını almak istemişler, güvenlik görevlileri ise; olaya tanık olmadıkları gerekçesiyle tutanağa imza atmayı reddetmişlerdir. CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mustafa AVDAN hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına, gereğinin bilgilerinize rica ederim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.