Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O hayata boyun eğmiyor

O hayata boyun eğmiyor

İZMİR'de, iki bacağı da diz üstünden kesilen bedensel engelli 46 yaşındaki Mehmet Ali Meşhur'un ekmek mücadelesi, görenleri şaşkına çeviriyor.

  • Ege Postası
  • 18.10.2015 - 12:09
Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Ali Meşhur engelini, kendi yaptığı bilye tekerlekli tahta arabayla aştı. Ellerine geçirdiği terlik sayesinde yerden güç alarak ilerleyen Meşhur, üzerine oturduğu arabayı aynı zamanda satış tezgahı olarak kullanıyor. Meşhur, her gün oturduğu Halilrıfat Paşa Semti'nden yoğun araç trafiği içinde Alsancak Semti'ne gelerek burada ürünlerini satarken, arabasının üzerine yazdığı 'Eğer hayata boyun eğiyorsan yaşamı hak etmiyorsun demektir', 'Engel dediğin nedir ki' sözleriyle mesaj da veriyor. 

Yaşadığı zorluklara rağmen yaşamayı çok sevdiğini dile getiren Mehmet Ali Meşhur, "Doğuştan iki dizimin aşağısı yok. Birçok eli ayağı tutan insan boş gezip çalışmayıp devletten medet umuyor, kendileri kazanmıyorlar. Devletin verdiği 300-400 TL yardım paralarıyla, dağıtılan erzaklarla yaşamaya çalışıyorlar. Benden alışveriş etmeyip sadece para veren üstünü almayanları paralarını kesinlikle kabul etmiyorum. 'Zaten benden aldığınız bir mendilden ben kazanıyorum bu yeter' diyorum. Zorluğun ne olduğunu göstermek istiyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.