Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O filmin yönetmenine istenen ceza belli oldu

O filmin yönetmenine istenen ceza belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayandığı ve ailesinin öldürüldüğü sahneleriyle büyük tepki çeken “Uyanış” filminin tutuklu yönetmeni Ali Avcı hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliğinden' 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

  • Ege Postası
  • 29.11.2017 - 15:28

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü için çekilen “Uyanış” filmi kamuoyu tarafından büyük tepki görmüştü. Filmde bir sahnede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanan görüntülerden dolayı büyük tepki toplayan “Uyanış” filminin yönetmeni Ali Avcı, 13 Temmuz tarihinde Bağcılar’daki evinde gözaltına alınmıştı.

Avcı’nın evinde saklandığı belirlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.

Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Avcı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Avcı hakkında, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 15 yıldan 22.5 yıla hapis cezası isteniyor. Avcı’nın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

REİS FİLMİNİN YAPIMCISIYDI

Ali Avcı ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Reis” filminin de yapımcılığını üstlenmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.