Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O AVM’de engelli tuvaleti ayıbı!

O AVM’de engelli tuvaleti ayıbı!

İzmir Mavişehir’de bulunan ve kentteki en eski alışveriş merkezlerinden biri olan EGS Park’ta aylardır engelli tuvaleti ayıbı yaşanıyor. Üç katlı olan AVM’de zemin kattaki engelli tuvaletleri aylardır arızalıyken, üçüncü katındaki engelli tuvaleti işletmelere kurban giderken, kapısı açılan ikinci kattaki tek tuvalette ise sular akmıyor ve sabunu yok.  'Engellileri daha engelli hale getiriyorlar'

  • Ege Postası
  • 23.12.2019 - 12:26

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir’de sayıları her geçen gün artan ve vatandaşın yeni sosyalleşme alanlarına dönüşen alışveriş merkezlerinin pek çoğunda engelliler için yasal olarak yapılması gerekenler göstermelik olarak yapılıyor. Vatandaşlar en başta engellilere özel park yerlerine utanmadan kendi araçlarını koyarken AVM yönetimleri de engelliler yokmuş gibi davranıyor. İzmir’in en eski AVM’lerinden olan EGS Park’taki engelli tuvaletleri aylardır kullanıma uygun değil. Kentteki pek çok AVM’de durum benzerlik gösteriyor.

‘ENGELLİLERİ DAHA ENGELLİ HALA GETİRİYORLAR’

Son olarak engelli babasını EGE Park AVM’ye götüren Y. E. ve engelli babası adeta kabus yaşadı. Egepostası’na yaşadıklarını anlatan Y.E. “ Sakinliği dolayısıyla sıklıkla kullandığımız bir yer burası. Tuvalet ihtiyacımız doğdu çok büyük sıkıntı yaşadık. Tekerlekli sandalye ile katlar arası mekik dokuduk ve perişan olduk. Zemin kattaki tuvaletler kapalı. Uzun süredir takip ettiğim için biliyorum üçüncü kattaki engelli tuvaleti oradaki köfteci ve yenilenen sinemanın alanına katılmış. Sadece ikinci kattakilerden bir tanesinin kapısı açıktı. Orada da sular akmıyordu. Ben müdürüyle de konuştum. Bana 'engelli tuvaletlerinin gider hattının tıkalı olduğunu' söyledi.  Tıkalıysa açtırılır. En temiz olması ve özenilmesi gereken yer engelli tuvaletleridir. Düşünün bir AVM’desiniz tekerli sandalye ile oradan oraya hangi tuvalet açık diye koşturuyoruz.

Açık olan da ise su akmıyor ve sabun da yok. O kadar canımız sıkıldı ki, engellileri daha engelli hale getiriyorlar durumu. Karşıyaka’nın sokaklarında zaten tekerlekli sandalye ile dolaşamıyoruz. AVM’lerde sağ olsunlar kapıda tekerlekli sandalye veriyorlar ama en temel ihtiyacınızı karşılamanız için tuvalet yok" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.