Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunceli ve Nusaybin'den acı haber: 3 şehit

Tunceli ve Nusaybin'den acı haber: 3 şehit

Mardin Nusaybin'de, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker ile 1 polis şehit oldu. Tunceli’de, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir güvenlik görevlisi şehit oldu.

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 13:31

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu bir asker ve bir polis şehit oldu, biri ağır 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

İlçede PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor. 

Müşterek operasyonda Yenişehir Mahallesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu bir asker olay yerinde şehit düştü, 10 güvenlik görevlisi yaralandı.

Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir polis memuru müdahaleye rağmen şehit oldu. Biri ağır yaralı olan 9 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.

Öte yandan ilçedeki operasyonlarda aralarında kadınların da bulunduğu 42 terörist, güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Tunceli'de çatışma: 1 şehit, 1 yaralı

Tunceli’de, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu'ndan operasyona çıkan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşte, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılardan biri olay yerinde şehit olurken, diğer yaralı askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Çatışmanın sürdüğü bölgeye çok sayıda özel harekat timleri sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.