Dolar 32,6026
%0.39
Euro 34,7809
%0.14
Altın 2.492,060
%0.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nuriye Gülmen'e tahliye kararı

Nuriye Gülmen'e tahliye kararı

KHK ile atıldığı işine geri dönebilmek için 268 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın yargılandığı davanın 6'ncı duruşması bugün Ankara'da görüldü. Savcı, bugünkü duruşmaya da getirilmeyen Nuriye Gülmen'in tahliyesini istedi. Duruşmaya verilen aranın ardından Nuriye Gülmen'in tahliyesine, Semih Özakça ve Acun Karadağ'ın tüm suçlamalardan beraatine ve adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2017 - 21:28

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ve "İşimizi geri istiyoruz" diyerek açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça hakkındaki davanın altıncı duruşması, bugün Ankara'da başladı. Açlık grevinin 268'inci gününde görülen duruşmada savcı Gülmen'in tahliyesini talep etti.

Numune Hastanesi’nin tutuklu koğuşunda 'zorla' tutulan Gülmen'in, pazartesi günü görülen beşinci duruşmada savcının tahliye talebine rağmen mahkeme, “tutukluluk halinin devamına” karar vererek duruşmayı ertelemişti.

Akademisyen Nuriye Gülmen'in örgüt üyeliğinden 5 yıl hapis cezasına, cezanın artırımla 7,5 yıla çıkmasına, indirimle 6 yıl 3 ay cezasına karar verilerek, tahliyesine karar verildi. Eğitimci Semih Özakça ve Acun Karadağ'ın tüm suçlamalardan beraatine ve adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verildi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.