Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Numan Kurtulmuş'tan Kudüs tepkisi

Numan Kurtulmuş'tan Kudüs tepkisi

Travel Turkey Fuarı’nın açılışı için İzmir’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, gündüz programının ardından akşam saatlerinde AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldikten sonra toplantı salonunda partililerle buluştu. 'Trump tam bir Hollywood şovu yapıyor'

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 19:09

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş başta ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi olmak üzere ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE OLARAK BUNU KABUL ETMİYORUZ, BU KARAR UYGULANABİLİR DEĞİL

Bakan Kurtulmuş, ABD’nin bu tavrını Türkiye olarak asla kabul etmediklerini bütün dünyaya ilan ettiklerini belirtti:

“İsrail’de yeni bir ateşin fitili yakıldı dün akşam. Sayın Trump gördünüz tam bir Hollywood şovu yapıyor. Kendi iktidarını sağlamlaştırmak için ABD’nin etkin çevrelerinden destek almayı istiyor. Güçlü İsrail lobisinin desteğini istiyor. Yanlış ve asla  uygulanamayacak bir karardır bu. Bu coğrafyada insanlar asırlardır beraber yaşıyor. Şimdi daha azgınlaşacak. Türkiye olarak bunu kabul etmediğimizi en üst perdeden hepimiz söylüyor ve bu kararın uygulanabilir olmadığını bütün dünyaya ilan ediyoruz.”

ABD’DEKİ DAVA ÜZERİNDEN TÜRKİYE’Yİ  İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN DE DÜĞMEYE BASTILAR AMA..

Türkiye’nin 7 Şubat MİT krizi, 17-25 Aralık olayları, Gezi olayları, 15 Temmuz Darbe Girişimi başta olmak üzere birçok olayla köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını kaydeden Bakan Kurtulmuş, şimdi Reza Zarrab davası üzerinden Türkiye’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi:

“17-25 Aralık krizi, Gezi olayları 15 Temmuz darbe girişimi. Birkaç kez iyi planlanmış Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen ekonomik olarak zorda bırakma operasyonları. Bunları bir zincirin halkaları gibi düşünün. Hiçbiri diğerinden bağımsız değil. son olarak ABD’deki dava üzerinden Türkiye’yi mahkum etme, Türkiye’nin itibarını sıfırlandırmak için düğmeye basılan bir mahkeme olduğunu biliyoruz. Bu da halkanın bir parçası. Üzerimize düşen oynanan oyunların gerçeğini görmek, büyük resmin tamamını okuyabilmektir. Büyük puzzlar var ya, YPG’ye niye ABD silah veriyor, 7 Şubat’ta neden MİT krizi oldu, 15 Temmuz resmin bir parçası, ABD’deki bu dava niye yapılıyo? Bu da resmin bir parçası. Büyük resmi göreceğiz. Büyük resmi gördüğümüzü bütün dünyaya ilan ediyor olmamız nedeniyle bu sıkıntılar. Türkiye’nin enerjisini, imkanlarını çarçur etmeden büyük ve güçlü Türkiye idealine doğru yürüyoruz. Her söylediklerinin karşısında sus pus oturan, AB terbiye salonunda bekleyen Türkiye olsaydık hiçbir sıkıntıyla karşılaşmazdık. Ya da Türkiye milli savunma sanayiini geliştirmek yönde bir irade koymasa dışarıdan gelecek teknolojik olaylarla kendisini bir Pazar ekonomisi olarak görseydik bizden iyisi olmayacaktı.”

BU BÖLGENİN DAHA FAZLA BÖLÜNMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

“Bu kavganın gürültünün kazananı İsrail. Bundan 30 yıl evvel hatta soğuk savaş dönemine bakın hepsinin bir numaralı isteği Filistin. Kimin sesi çıkıyo? Bir tek Türkiye’nin sesi çıkıyor” diyen Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin büyük resmi gördüğünü vurgulayarak,

“ İslam İşbirliği Teşkilatı da umarım İslam coğrafyasının siyasi tavrını ortaya koyar. AK Parti olarak oynanan oyunu biliyoruz. Biz bu coğrafyanın öncü ülkesi olmaya devam edeceğiz. Büyük resmi görüp bu ülkeyi ekonomik ve siyasi olarak büyük Türkiye için canla başla çalışacağız. Emperyalistlere ve Türkiye düşmanlarına boyun eğmeyeceğiz. Cümle alem bu milleti iyi anır. Bu milleti duruşundan tanır. Sezgisinden ferasetinden tanır. Bu milleti irfanından atasından geçmişinden tanır. Onun için bu milletin daha güçlenmesini ve ileriye gitmesini istemez. Bu bölgenin daha fazla bölünmesine müsaade etmeyeceğiz. Halkların bölünüp düşman edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Oynanan oyunları göreceğiz. Kavga etmeyeceği. İnsanlarımızı ötekileştirmeyeceğiz” mesajını verdi.

 “Uzunca bir süredir bölgedeki gelişmeleri hep beraber görüyoruz. Akşam haberleri açtığımızda bir çoğu sıkıntılı belki onlarca yılda olacak işlerin ülkemizde ve bölgemizde kısa sürede olduğunu görüyoruz. 7 Şubat meselesi başladı önce. Mit krizi ülkemizle ilgili oynanan oyunların senaryonun başlangıcıydı. 40 yıl uğraştı. Terör örgütünden kurtulmak için son adımları atarken Oslo’da görüşmeler sonrası süreç baltalandı. Cizre’de Şemdinli’de Hakkari’de birkaç sene sonra çekilen çukurların içine gizlenen bombaların belki de o şekilde olmasının planları Oslo’da planlanmıştı” diyen Bakan Numan Kurtulmuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

YARIM KALAN SEVR’İ DAYATMAYA ÇALIŞIYORLAR

“Bu oyunun ikinci perdesini şimdi oynamaya çalışıyorlar. Yarım kalan Sevr’i yeniden diriltmek ya da ikinci Skyes Pickotu yapmak. Büyük oyun büyük resim budur. Bu bölgenin halklarının mezhep temelinde bölünmesi. Tüm ülkelerde Sünniler de aleviler de kardeşçe yaşıyor. Bunların aralarına duvarlar örmeyi planlıyorlar. Bu coğrafyada Türkleri Arapları Kürtleri ve diğer unsurları birbirlerine düşman kılmaya çalışıyorlar.  Son 25 yıldır yapılan bu. Irak paramparça hale geldi. Suriye paramparça hale geldi. Libya aynı şekilde. Lübnan iç  savaşın ardından tam düzeldi derken yine karıştırılıyor. Yemen. Asırlardır yan yana yaşayan Sünni ve Şiiler birbirine düşman haline getirilmeye çalışılıyor. Amaç türkün de Arab’ın da Türkün de iradesini yok kılmak ve hepsini uluslararası zulüm düzeninin bir parçası haline getirmek.

Yarım kalmış Sevr’i dayatmaya çalışıyorlar. O nedenle terör örgütünün elemanlarına Avrupa’da ofis kurmalarına izin veriyorlar. Maddi istihbari destek veriyorlar. FETÖ’ye her türlü imkanı sağlıyorlar. Onlara kucak açıyor ve onları kendi memleketlerinde balla  kaymakla besliyorlar. Bu fetö cephesinden yeni bir güruhu diriltmeye çalışıyorlar. Hocanın kendi örgütüne mesaj vermesinin yolunu açıyor. Göz hapsine almak gibi bir yolu denemiyorlar. Oyun başka oyun. Türkiye’nin siyasi tecrübeyle hareket ettiğinin farkındalar. Bu istikamette yürüyüşümüze devam edeceğiz. 2019 süreci var. Türkiye ve partimiz için oldukça zorlu geçecek. Hep birlikte kol kola yan yana eksik bırakmadan çalışalım. İnsanların toplu olduğu yerde hata olur. Yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde çok sağlam adımlarla devam edeceğiz. DAEŞ ve PKK’yı saldılar başarılı olamadılar. 2019’a girerken başka şeyler de sokmaya çalışabilirler. İri güçlü diri olacağız. 2019’da yolumuza çok daha güçlü şekilde devam edeceğiz. Safları daha sıkı tutacağız. Bu millete yaptığımız öncülük görevini yerine getireceğiz. Çok daha güçlü ve büyük Türkiye’yi  inşa edeceğiz.”

BÜLENT DELİCAN: SAYIN CUMHURBAŞKANI İZMİR BU DEFA OLDU DİYECEK

Başkan Bülent Delican, partilerini İzmir’de üstün başarılara götürecek bir İzmir ekibi kuracaklarını dile getirerek, “Parti teşkilatları olarak görevlerimizi yapacağız. Hem yerel hem genel seçimde başarıya taşıyacak bir İzmir ekibini kuracağız. Daha organize olarak yerel seçimlerde çok başarılı sonuçlar  alacağımıza inanıyorum. Hiçbirimiz bu koltuklara kolay gelmedik. İnandığımız dava ve Allah yolunda hizmet ettiğimiz için geldik. İzmir bu defa oldu diyeceğini düşünüyorum sayın Cumhurbaşkanımızın. Elimizden gelen çabayı gösterip üstün başarılar elde edeceğiz” dedi.

İZMİR DE KUDÜS DE HOŞGÖRÜ KENTİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, ABD’nin Kudüs’ü başkent ilan etmesine tepki gösterdi ve ,

“Önemli bir tarih sürecinden geçiyoruz. Omuzumuzdaki yük arttı. Aldığımız haberle o sorumsuzca davranışla devşirme ülke olan İsrail’in o topraklarda umarsızca aldığı kararla Kudüs’ü kendilerince başkent ilan ediyorlar. Biz bunu asla kabul etmeyiz. Yüz yıl önce bizim topraklarımızdı. Kimse bu bölgenin fitilini ateşleyemez. 11 Eylül olaylarını bahane edip Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiler. Bu bölgeden artık ellerini çeksinler. AK Parti teşkilatları olarak genel başkanımızın gösterdiği yolda sonuna kadar hem direneceğiz hem de Filistinli k kardeşlerimizin yanında var olmaya hazırız. Hiçbir İzmirli hemşehrimizin de bunu kabul edeceğini düşünmüyoruz. İzmir de Kudüs de hoşgörü kenti. Kimse bu kentlerin huzurunu bozamaz” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.