Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Notalarla 'Kadına şiddete hayır'

Notalarla 'Kadına şiddete hayır'

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği ustalık sınıfı çalışmalarına katılan dünyaca ünlü piyanist, devlet sanatçısı Gülsin Onay, bu yıl 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'ne özel bir konser vereceğini söyleyerek bu mücadelede toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2018 - 09:47

İzmir'de ustalık sınıfına katılan öğrencilerle birlikte konser veren piyanist Gülsin Onay, yoğun temposunun bir sonraki durağında kadınlar için sahneye çıkacak.

İzmir'de 3 gün süresince gençlerle bir arada olduğunu anlatan Onay, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde Ankara'da 'Çocuğa ve Kadına Şiddet ile Mücadele Etkinliği Konseri'ne katılacak. Müziğin yanı sıra konuşmalar ve sergilerle dolu özel bir etkinliğin hazırlandığını belirten Onay, şiddetle mücadeleye karşı önemli mesajlar verdi. Onay, "Kadına şiddet konusunda elimizden gelen mücadeleyi vermeliyiz. Bu konuda hepimize ayrı görevler düşüyor. Benim sanatımla yapabileceğim bir katkı varsa ne mutlu bana. Ama bu konu hayatın içinde ve günlük temaslarımızda sürekli işlememiz gereken bir öneme sahip. Kadına karşı en ufak bir el kaldırma, insanlık suçu kabul edilmeli. Bu bilinci yerleştirmek lazım. Müzik, dili olmayan bütün dünyada evrensel olarak kabul edilen, herkeste aynı etkiyi yaratabilen, en iletişime açık olan sanat dalıdır. Şiddetle mücadeleyi müzikle başarabileceğimizi düşünüyorum" dedi. 25 Kasım'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğin büyük önem taşıdığını ifade eden Onay, ayrıca 50 özel kadınla ilgili bir kitapta kendisine yer verileceğini dile getirdi.

GENÇLERİN İLGİSİNDEN MEMNUN KALDI

İzmir'deki gençlerin piyanoya ve müziğe karşı çok ilgili olduğunu anlatan Gülsin Onay, "İzmir'de yalnız aktif katılımcılar değil dinleyici olarak bulunan gençlerin de sayısı oldukça fazla. Öğrencilerimin dışında gençlerle çalışmama yakından şahit olmak isteyen birçok müziksever de bizi yalnız bırakmadı. İnanılmaz yetenekler var. 3 günlük eğitimde o kadar dikkatle çalıştılar ki bunu umut verici buluyorum. Neticelerini kısa sürede gözle görülür şekilde alacağız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.