Dolar 32,5555
%0.05
Euro 34,9404
%0.32
Altın 2.425,520
%0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nezir'den Kılıç'ın çağrısına flaş yanıt: 'Erhan çok yoğundur, çalışmalarına devam etsin'

Nezir'den Kılıç'ın çağrısına flaş yanıt: 'Erhan çok yoğundur, çalışmalarına devam etsin'

Adı son anda geri çekilen ve yerine Erhan Kılıç’ın aday gösterildiği Buca’da yaşanan aday belirleme krizi sonrası Suat Nezir’e birlikte çalışma çağrısı yapan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın çağrısı havada kaldı. Suat Nezir, Kılıç’ın çağrısına, “Erhan çok yoğundur. Çalışmalarına devam etsin. Zaman kaybetti zaten. Bize vakit ayırmasına gerek yok. İhtiyacı da yok. Partinin yetkili organları buna karar vermiş zaten” yanıtını verdi. 'Erhan çok yoğundur, çalışmalarına devam etsin'

  • Ege Postası
  • 04.03.2019 - 13:36

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala Buca’da yaşanan aday krizi resmi takvimin de sona ermesiyle şimdilik sona erdi.

Buca Belediye Başkan Adayı olarak partisinin MYK ve PM’sinden çıkıp, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da Buca adayı olarak tanıtıldıktan sonra yaşanan meclis üyesi listesi belirleme krizi sonrasında adı son anda adaylıktan alınan Suat Nezir, son ana kadar açık tuttuğu seçim ofisini resmi takvimin sona ermesinin ardından kapattı.

KILIÇ’IN NEZİR’E ÇAĞRISI KARŞILIKSIZ KALDI

Nezir’in yerine Buca Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Erhan Kılıç ise sahada ve açtığı seçim ofisinde çalışmalarına başladı. Hafta sonu Egepostası’na ilk kez süreç hakkında özel açıklamalar yapan ve Suat Nezir’e ‘birlikte çalışma’ önerisinde bulunan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın çağrısı karşılıksız kaldı.

KILIÇ, NEZİR’E EGEPOSTASI ARACILIĞIYLA ŞU ÇAĞRIYI YAPMIŞTI

Erhan Kılıç, Egepostası aracılığıyla Suat Nezir’e yaptığı çağrıda, “Hep aynı şeyleri söylüyorum; birlik ve beraberlik. Biz beraberiz. Bu yolu beraber yürüyeceğiz, bu işi birlikte başaracağız. Biz kapımızı herkese açacağız. Gelin beraber olalım. Bu yolu beraber yürüyelim. Bu seçimi beraber kazanalım. Seçim çalışmasını beraber yapalım Gelin derken ayağıma gelin demiyorum. Ben de giderim gerekirse. Görüşürüm. Ama biraz daha, birkaç gün daha geçmesi daha faydalı olur diye düşünüyorum. Birkaç gün sonra daha güzel gelişmeler olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

ERHAN ÇOK YOĞUNDUR, ÇALIŞMALARINA DEVAM ETSİN, BİZE VAKİT AYIRMASINA GEREK YOK

Kılıç’ın çağrısını okuduğunu belirten Suat Nezir, bu çağrıya, “Erhan çok yoğundur. Çalışmalarına devam etsin. Zaman kaybetti zaten. Bize vakit ayırmasına gerek yok. İhtiyacı da yok. Partinin yetkili organları buna karar vermiş zaten. Zamanını sahada geçirsin” yanıtını verdi.

PARTİMİN BU DAVRANIŞI ‘SUAT SANA İHTİYACIMIZ YOK, SENSİZ DE KAZANIRIZ’ DEDİ

Partisine olan kırgınlığı her sözünden anlaşılan Suat Nezir, CHP’li olduğunu ve sadece oyunu kullanacağını vurgulayarak, kendisini destekleyen Bucalı seçmenlere bir çağrı yapmasının mümkün olmadığını, şahsı nezdinde yaşananların İzmir ve Buca kamuoyu nezdinde de incitici olduğunu söyledi.

CHP’LİYİM, BİZ SADECE OYUMUZU KULLANACAĞIZ,

Nezir, sadece oyunu kullanacağını dile getirerek, “Birlik ve beraberlik içindeydik zaten.  Ayrışma yoktu. Ama sonra, asıl birlik ve beraberliği partinin yetkili organları bozdu. Bize ihtiyacın olmadığını gördük. Bu davranış, ‘Suat sana ihtiyacımız yok, sensiz de kazanırız’ demek. CHP’liyim. O yüzden biz sadece oyumuzu kullanacağız” dedi.

SEÇMEN VİCDANINA GÖRE HAREKET EDECEK, BİR ÇAĞRI YAPMA YETKİ VE GÜCÜM YOK

Suat Nezir, Bucalı seçmenlere çağrı yapma durumunun olmadığını ise şu açıklamayla yaptı: “Seçmenlerin vicdanına bırakıyorum, benim Bucalı seçmenlere tek başıma ‘Gidin oy verin’ deme yetkim ve gücüm yok. Bucalı seçmen vicdanına göre hareket edecek. Parti senin gücün yok demiş, ben insanlara nasıl bir çağrı yapayı? Benim gücüm yok. Bana ihtiyacı yok partinin. Partinin içindeki bazı o kişiler benim gücüme ihtiyacı olmadığını bu hamleyi yaparak ifade etmişler. Benim orada çalışmamın da manası yok. Biz seçimi zaten kazanırız noktasındalar. Gelmezler de zaten. Gelmesine gerek yok. Bu hamle onun (Erhan Kılıç’ı kast ediyor) ve parti genel merkezindeki ekibinin bana ihtiyacı olmadığının göstergesidir.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.