Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nevzat Erdemir ölüm yıldönümünde anıldı

Nevzat Erdemir ölüm yıldönümünde anıldı

İzmir Barosu'nun önceki dönem başkanlarından Av. Nevzat Erdemir, vefatının dokuzuncu yılında mezarı başında anıldı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2018 - 12:01

Anma törenine Nevzat Erdemir'in ailesi, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Genel Sekreter Av. İlke Erol, Sayman Av. Muammer Erçoban, avukatlar ve sevenleri katıldı. Bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Nevzat Erdemir'in herkesin ağabeyi olduğunu, herkesi kucakladığını, bununla birlikte fikirlerinden hiçbir zaman ödün vermediğini söyledi. "Nevzat Erdemir memleketi için kendisi feda etmeye hazır olan, tam bir Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü ve en önemlisi de temel hak ve özgürlükleri sonuna kadar savunan bir kişiydi" diyen Av. Aydın Özcan, Erdemir'in farklı görüşteki kişileri de her zaman kucaklayan biri olduğunu söyledi.

Nevzat Erdemir'in ölümünün Türkiye ve hukuk camiası için çok büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Av. Aydın Özcan, "Onu hiç unutmadık ve unutturmayacağız. Cumhuriyetçi Avukatlar olarak da yönetimlerde olduğumuz süre boyunca yaptığımız çalışmalarla Nevzat Erdemir'in fikirlerini sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.

Nevzat Erdemir'in kızı Yaprak Gürcan ise büyük eksiklik hissettiğini söyleyerek kitaplarını, yazılarını artık daha dikkatli okuduğunu ifade etti. Babası için hep korktuğunu bunu dile getirdiğinde ise babasının "Son nefesime kadar savunduğum ilkelerin peşinde olacağım. Siz de bunu böyle bilin, size bırakacağım en büyük miras bu" dediğini söyleyen Yaprak Gürcan "Gerçekten de öyle oldu" diye konuştu.

"Nevzat Erdemir çok iyi bir avukat, arkadaş, dosttu ama çok iyi bir de babaydı, dedeydi ve çok iyi bir kayınpederdi" diyen damadı Türel Gürcan ise kendisini hasretle andıklarını ifade ederek "Dokuz yıl boyunca Baro Başkanlarımız ve onun dostları bizi hiç yalnız bırakmadı hepsine teşekkür ederiz" dedi.

Anmaya katılan diğer avukatlar da genel olarak Nevzat Erdemir'in insan sevgisini, Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerine olan bağlılığını ve mücadele azmini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.