Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Necip Nasır'dan İTO binası itirazı

Necip Nasır'dan İTO binası itirazı

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Necip Nasır, İTO'nun yeni binasına geçmek için boşaltacağı eski binaların bedelsiz olarak İzmir Ekonomi Ünivesitesi'ne iş okulu kurulması amacıyla kiralanmasına karşı çıktı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2017 - 11:16

İTO Yönetim Kurulunun 10 Ekim 2017 tarihli oturumunda alınan kararın İTO üyelerinin ekonomik çıkarlarına aykırı olduğunu belirten Necip Nasır, kararın ayrıca iş okulundan istifade edecek öğrencilerin ve İzmirliler'in de sosyal ve ekonomik çıkarlarına aykırı olduğunu savundu. Kararın ekonominin temel ilkeleriyle de örtüşmediğini belirterek, iş okulunun, İzmir’in en değerli yerinde bulunan bu taşınmazlar yerine, ekonomik olarak daha az değerli bir yerde kurulmasını öneren Nasır, "Taşınmamız ile boşalan binaların anılan okul yerine ticari olarak kiraya verilmesiyle elde edilecek gelir, bir değil birkaç okulu finanse edebilir" dedi.

"SOSYAL OLARAK UYGUN DEĞİL"

İtirazında, eğitim alanlarının artık şehir dışına çıkartılarak şehrin kalabalığı ile olumsuzluğundan öğrencilerin etkilenmemesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Nasır, "Yine ayrıca belirtmek gerekir ki anılan üniversiteye kiraya verilmeye çalışılan binalarımız Alsancak semtine komşu ve Kordon boyu bölgesindedir. Malumunuz olduğu üzere binalarımız eğlence merkezlerinin tam ortasındadır. Böyle bir yer ekonomik olarak çok değerli olsa bile, sosyal olarak okul olmaya, öğrenci barındırmaya uygun değildir" diye konuştu.

Kararın İzmirliler'in sosyal huzuruna da aykırı olduğunu öne süren Nasır, bölgedeki trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Binaların İzmir’in trafik sıkışıklığının en yoğun olduğu bölgede bulunduğunu söyleyen Nasır, kurulacak okulun İzmir trafiğini tümden kilitleyeceğini ve şehir mühendisliğine tamamen aykırı olduğunu dile getirdi. Meclis üyelerini kararı reddetmeye davet etti. (DHA)

İTO'dan belediyelere sitem

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.